A női serdülő válogatottba kapott meghívást az orosházi Ulmann Bernadett.
- hirdetés -

Az Orosháza KSC fiatal kézilabdázója március 14-én Budapesten, a Ferencváros sportcsarnokában vett részt a serdülő keret edzésén, melyet a Fradi hajdani válogatott játékosa – jelenleg szövetségi edző –, Szarka Éva vezetett. A délelőtt 10 órakor kezdődő tréninget rövid ebédszünet szakította meg, majd délután ismét pályára léptek a lányok. Ulmann Detti nem okozott csalódást, a szakemberek elégedetten nyilatkoztak az edzésen nyújtott teljesítményéről.

A válogatottba kerülés kapcsán az egyik edzés után váltottunk néhány szót a játékossal.

Ulmann Bernadett

– Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a kézilabdával?
– Hét éve kézizek, barátok és osztálytársak révén kezdtem el játszani, ők vettek rá, hogy próbáljam meg.

– Kinél kezdted a sportággal való ismerkedést?
– Gyarmati Nóránál kezdtem, majd később Mikus István csapatában játszottam, jelenleg pedig Papp Mihály az edzőm. Eleinte átlővőként játszottam, Misi bácsi „fedezte fel” számomra a beállós posztot.

– Voltak emlékezetes mérkőzéseid?
– A serdülő bajnokságban a Kiskunhalas ellen nagyon jól ment a játék, beállóban és az indításokkal is megtaláltak társaim, ott 11 gólt lőttem, az Eger ellen 13-szor, a Csorvás ellen pedig 14-szer voltam eredményes.

– Milyen kapcsolatban vagy csapattársaiddal?
– Nagyon jó a viszonyunk, az egész csapat egy célért küzd, mindenki mindenkivel jóban van, és természetesen örülünk egymás sikereinek.

Papp Mihály edzőt is megkértük, értékelje néhány mondatban játékosának sikerét.
– Úgy gondolom, hogy hatalmas eredményt ért el az orosházi női kézilabda utánpótlása, a város történetében először a serdülő válogatott szűk keretébe is került egy kislány. Ez egyben a csapat sikere is, nagyon összetartó, jól játszó társaság a mienk, ahonnan ki tudott nőni egy válogatott sportoló. Bernadett számára ez a siker egy hosszú és eredményes kézilabda-pályafutás kezdete lehet, a kisebbek számára pedig kiváló példa arra, hogy kitartással és szorgalommal egy kisváros kis csapatából is be lehet kerülni a válogatottba. Nagyon bízom benne, hogy megállja a helyét és öregbíti városunk hírnevét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.