- hirdetés -

Játékos készségfejlesztő és egyensúlyterápiás eszközzel gazdagodott az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája. A Huple-t pályázaton nyerték.

A több terápiás eszköz funkcióját egyesítő Huple-t a Bácska utcai óvodában mutatták be az óvodapedagógusok számára. A gyerekek forogtak, egyensúlyoztak, billegtek a két Huple-ban (az egyiket egy szülő adta kölcsön a bemutatóra), sőt még a teknősbékát is utánozhatták vele. A játékos készségfejlesztőt a Gézengúz Alapítvány által kiírt pályázaton nyerte Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája. Németh Gabriella vezetőtől megtudtuk, ez egy olyan speciális mozgásfejlesztő eszköz, amit koraszülött és központi idegrendszeri sérült gyermekek speciális fejlesztésére dolgoztak ki. Ugyanakkor minden kisgyermek számára hatékony, újszülött kortól kisiskolás korig használható.

A Bácska ovisok ügyesen használták a Huple-t (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fejleszti a csemeték figyelem-koncentrációját, különböző izomcsoportokat mozgat meg és egyensúlyt fejleszt. Folyamatos mozgásra és aktivitásra késztet, játékosan segít megéreztetni a testsúly tudatos áthelyezését, illetve a törzs aktív stabilizációját, ami a jó egyensúly és a harmonikus mozgáskoordináció alapja. Használatával növelhető a mozgásbiztonság, ezáltal javul az önbizalom is, ami minden gyereknél fontos, különösen azoknál, akiknek fejlődése eltérő ütemű. Nagyon biztonságos és vízben is használható. A 60 ezer forint értékű eszközből összesen kilencet osztott ki az alapítvány az országban.

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben dr. Schultheisz Judit hívta életre. Ebben az évben dolgozta ki a Gézengúz Gömböt, amelynek továbbfejlesztett formája a Huple.

Az eszközt nagyon szeretik a gyerekek, örömmel vették birtokba már az első alkalommal. Mivel a Huple-ból csak egy van, körbejár a telephelyeken. Németh Gabriella hangsúlyozta, ha alkalmuk lesz, akkor pályáznak, hogy egyre több ilyen eszközzel rendelkezzenek.

A bemutatón az is kiderült, hogy a Huple kortalan: felnőttek is bátran használhatják, egyedüli határ csak a testsúly lehet (max. terhelhetőség 100 kilogramm).

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.