- hirdetés -

Egy kábel miatt állt az Alföld szálló bontása, azonban már folytatják.

Csütörtökön a kora délutáni órákban az orosházi tűzoltóság kosaras autójával az Alföld szállóhoz vonult. Az ő segítségükkel sikerült kiváltani azt a Magyar Telekom Nyrt. tulajdonában lévő kábelt, ami miatt csúszott a szálló bontása. A kábel kiváltása a Telekom kivitelezésében megtörtént, így az épület bontási folyamata folytatódhat. Az épületmaradványt a kivitelező viszonylag rövid idő alatt bonthatja el.

A szálló már a héten teljesen eltűnhet (Fotó: Melega Krisztián)

Az önkormányzat városfejlesztési osztályának munkatársa, Karsai Sándor elmondta, az épület lebontása után a törmelék elhordása következik, majd 1 méter mélységig kibontják az épület talpgerendáit, alaptesteit. A keletkező munkagödröt szakaszosan bontják ki és temetik vissza, hogy a talajvíz ne törjön fel, ennek időtartama azonban függ az időjárástól is. Karsai Sándor arról is tájékoztatta az OrosCafé-t, hogy a szállónál lévő trafóházat is lebontják, előtte azonban a Démász eltávolítja belőle a transzformátort.

A bontási munkálatokkal január 31-ig kellett volna végezni, a csúszás miatt a szerződésben kikötött kötbérigényét az önkormányzat érvényesíti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.