- hirdetés -

Elbontották a tavaly megrogyott szerkezetet a Kodolányi főiskola közelében lévő buszmegállónál.

Még az ünnep előtt rogyott meg a Kodolányi Főiskolával szemben lévő autóbuszmegálló. Olvasóink hívták fel a figyelmünket a problémára, amiről itt írtunk. Kerestük a Körös Volán illetékeseit, ám válasz nem kaptunk. A téma a február 4-i ülésen is felmerült egy napirend kapcsán: az MSZP arra kérte a városvezetést, figyeljen oda, hogy „rend legyen a háza táján”, amit a polgármester megköszönt és ígérte, újra felszólítják a Volánt, tegye rendbe a buszvárót.

A napokban arra jártunk és azt tapasztaltuk, hogy a közlekedési társaság lépett, a megrogyott szerkezetet eltávolították, de új fedett váró még nincs.

A város lépett

Hétfőn, február 14-én délelőtt pontosítást kért tőlünk Bagi László, a városfejlesztési osztály vezetője, aki elmondta: mivel a Volán a többszöri felszólítás ellenére sem bontotta el a várót, így a város azt megtette. Megtudtuk, hogy már megrendelték az új buszvárót és amint elkészül ki is helyezik. Hozzátette, hogy a bontás és az új buszváró építésének teljes költségét az önkormányzat továbbhárítja a Volánra.

Most így néz ki a megálló (Fotó: Rajki Judit)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.