- hirdetés -

Nyilatkoztak az országgyűlési képviselők vagyonukról. Megnéztük Dancsó és Varga képviselők vagyoni helyzetét.

A honatyáknak minden év január 1-jétől számított harminc napon belül kötelező vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni, és ehhez csatolni az egy háztartásban élők (házas-, vagy élettárs, gyermekek) vagyonnyilatkozatát is. A kötelezettségnek hétfő estig kellett eleget tenni, mégpedig a 2010. december 31-i vagyoni állapotnak megfelelően. A vagyonnyilatkozatokat innen érheted el.

Megnéztük a két orosházi képviselő nyilatkozatát.

Dr. Dancsó József (Fidesz) egyéni országgyűlési képviselő

Dr. Dancsó József

Fele részben tulajdonosa egy 140 m2-es lakóház, és 1/1-ben tulajdonosa emellett egy 110 m2-es lakóháznak. 2010-ben vásárolt egy Opel Insigniát. Lakáshitele 4 millió forint, pénzintézeti számlakövetelés (megtakarítás) 44,5 millió forint. Jövedelme (havi) polgármesterként 521 ezer 775 Ft, egy zrt felügyelőbizottsági tagjaként 55 ezer forint, ingatlan bérbeadásából havi 20 ezer forint bevétele származik.

A nyilatkozatot itt megnézheted (.pdf).

Dancsó József számvevőszéki és költségvetési bizottsági tag, az Állami Számvevőszék elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottság tagja. Tavaly 1 önálló és 38 nem önálló indítványt tett, 33 alkalommal szólalt fel.

Varga Zoltán (MSZP) listáról bejutott országgyűlési képviselő

Varga Zoltán

Fele részben tulajdona egy 120 m2-es családi ház és egy 2820 m2-es zártkert. 2007-es vásárlással van egy Honda Accordja. Hitele nincs, életbiztosítása 3 millió 700 ezer, egyéb megtakarítás: OTP Euro Pénzpiaci Alap 4 millió (névérték), OTP Pénzpiaci Alap nem egész 2 millió Ft. Megyei önkormányzati képviselőként havi jövedelme 110 ezer 489 Ft.

A nyilatkozatot itt megnézheted (.pdf).

Varga Zoltán az önkormányzati és területfejlesztési bizottság tagja. Önálló indítványok száma 23, nem önálló 28, és 18 alkalommal szólalt fel az elmúlt évben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.