- hirdetés -

A város legnagyobb adófizető cégeinek vezetőit hívta meg ebédre dr. Dancsó József polgármester.

A városvezető – az eddigi gyakorlattól eltérően – azokat a cégvezetőket ültette egy asztalhoz a Hotel Corvus Aqua különtermében, akik a város iparűzési-adóbevételének nagy részét termelik. A hétfői ebédben jelen volt az AGRO-M, a Merian, az AKG, a Linamar, a Hungarolift, a Doherty, a Guardian, az OrosHázaGlas és az O-I Manufacturing (öblösüveggyár) vezetője. A TOP 10-be tartozik az OVM Karsai is, melynek vezetője az ebéd időpontjában üzleti úton volt.

– A kerekasztal azt is szimbolizálja, hogy a város legnagyobb cégeinek és az orosháziaknak, a városvezetésnek közösek az elképzelési abban, hogy a városnak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – mondta köszöntőjében Dancsó József polgármester, aki kiemelte: a sok kisvállalkozás mellett a jövőben kiemelt figyelmet kívánnak fordítani a város legnagyobb cégeire.
– Az iparűzési adó összegében és a foglalkoztatottak számában ez a 10 cég hordozza vállán a várost. Ha önöknek jól megy, akkor abból Orosháza profitál minden téren. Mindehhez azonban kell egy korrekt párbeszéd, melyre a város nyitott, hisz egymásra vagyunk utalva.

A városvezetők és a legnagyobb cégek vezetői (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elhangzott, hogy a városvezetők jelenleg Orosháza 2011-es költségvetését készítik elő.
– Azon vagyunk, hogy a költségeket kordában tartsuk, és a bevételeket – amennyiben lehetséges – maximalizáljuk. Úgy kell összeállítanunk a költségvetést, hogy az intézményrendszer működőképessége megmaradjon, és olyan környezet alakuljon ki a városban, mely azt üzeni, ide érdemes befektetni, munkahelyeket bővíteni – emelte ki Dancsó József.

A város első embere külön felhívta a figyelmet az új közfoglalkoztatási rendszerre, mely lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára is, hogy akár 70 százalékos támogatás mellett tudjanak dolgozókat felvenni.
– A legnehezebb éveken talán már túl vagyunk. Bízunk benne, hogy az önök hathatós segítségével Orosháza tovább fejlődhet – zárta beszédét dr. Dancsó József, mely után a cégvezetők közösen beszélték meg a gazdasági élet napi dolgait.

Az ebédet megelőzően a megjelent cégvezetők mindegyike nyilatkozott nekünk, így az elkövetkező időszakban részletesen beszámolunk a legnagyobb cégek eredményeiről, terveiről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.