- hirdetés -

A kormánypárti képviselő december 17-én tette le esküjét. Vele együtt négy orosházi van a Békés Megyei Önkormányzatban.

Az őszi választási eredmények alapján nem került be a Békés Megyei Közgyűlésbe az orosházi Sára Csaba, a munkából azonban kivette a részét, külsős tagként dolgozott a Pénzügyi, Gazdasági és Stratégiai Fejlesztési Bizottságban. A közelmúltban a sorban előtte lévő képviselő, Lele Árpád lemondott posztjáról – derült ki a Békés Megyei Közgyűlés honlapjáról.

Sára Csaba

Az összeférhetetlenség miatt visszalépő Lele helyét a megyei listáról Sára Csaba tölthette be. A kormánypárti képviselő december 17-én tette le esküjét. Képviselői teendői mellett a fent említett bizottság belsős tagjaként, továbbá a Közbeszerzési Bizottság tagjaként tevékenykedik, a bizottsági munka január első hetében folytatódik.

– A célom, hogy a lehető legjobban képviseljem Orosháza érdekeit, jó kapcsolatot alakítsak ki a közgyűlés képviselőivel és a megye jelentősebb településeivel egyaránt. Orosháza fejlődése mellett természetesen Békés megye előremozdítása is cél: a megyei infrastruktúra fejlesztése, a gazdaság élénkítése – nyilatkozta.

Sára Csaba a Gábor Dénes Főiskolán szerzett informatikus mérnöki diplomát. Egy németországi tanulmányi ösztöndíj keretében 1998-99-ben minőségirányítást tanult az ERKA Karl Erkel Gmbh-nál Homburg (Saar)-ban és a Ford művek saarlouisi gyárában. 2000-től a családi vállalkozásban dolgozik, melyet még apai nagyszülei alapítottak. 2007-2009-ben a Szegedi Tudományegyetemen közgazdaságtant tanult, jelenleg államvizsgára készül.

A 18 fős megyei képviselő-testületben a három ellenzéki orosházi politikus mellett – Fetser János MSZP, Varga Zoltán MSZP és Jámbor Nándor Jobbik – kormánypártiként és negyedik orosháziként foglal helyet Sára Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.