- hirdetés -

Az Orosháza KSC három csapata is dobogón végzett a szegedi utánpótlás-tornán.

Ötödik alkalommal rendezte meg a Kézilabda Szeged SE a hagyományos decemberi Mikulás-kupát, ahol idén négy korosztályban 26 csapat szerepelt. Az OKSC négy együttessel utazott el a Tisza-parti városba.
A tartalékosan felálló – leggólerősebb játékosukat nélkülöző – 1996-os lányok jól kezdték a tornát, Papp Mihály edző társulata a nyitó mérkőzésen nagy küzdelemben 18-16-ra legyőzte a házigazda KSZSE gárdáját. A folytatásban a Békéscsabai ENK SE 1995-ös csapatával találkoztak az orosháziak, ezen a találkozón 24-13-as csabai siker született. Harmadik meccsükön a Debreceni SC-SI együttesével mérkőztek meg az orosházi lányok, az összecsapás magabiztos 25-16-os OKSC-győzelemmel végződött. A végelszámolásban az Orosháza KSC a Békéscsaba mögött a torna második helyét szerezte meg, Szöllősi Dalma pedig a legjobb játékosnak járó különdíjat kapta a szervezőktől.
Az 1997-es lányok mezőnye két hármas csoportban kezdte meg a küzdelmeket. Az Orosháza első mérkőzésén a KSZSE „B” csapatával találkozott, ezen a mérkőzésen meggyőző fölénnyel, 27-12-re győztek Németh Dóra tanítványai. A második csoportmérkőzésen a szerbiai Ada együttesével mérkőzött meg az OKSC, ezt a meccset is biztosan hozták a lányok, itt 22-14-es orosházi diadal született, ezzel a döntőbe került a csapat. Az arany színű trófeáért vívott párharc hatalmas küzdelmet hozott, a házigazda KSZSE „A” gárdája nem adta olcsón a bőrét. Végül a gólerősen játszó Antal Dorina vezényletével egyetlen góllal – 17-16-ra – sikerült legyőzni a vendéglátó szegedieket. A döntőben mutatott kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően az orosházi Szaszkó Szabina a legjobb hálóőrnek járó kupát is bezsebelhette.

Az OKSC két különdíjas kapusa: Szaszkó Szabina és Cseh Roberta (Fotó: Zsedényi Péter)

Az 1999/2000-es korosztály szintén két csoportban küzdött meg a helyezésekért. Pappné Horváth Zsuzsanna lányai a csoportmeccsek során legyőzték az Ada együttesét, valamint a Kistelek fiúcsapatát, és bár a Debrecen II. csapatáról három gólos vereséget szenvedtek, csoportgyőztesként döntőt játszhattak. A fináléban a Kézilabda Szeged SE együttese jobbnak bizonyult az OKSC-s lányoknál, végül 17-6-os hazai siker született, ezzel az Orosháza a második helyen végzett. A legjobb kapus díját ebben a korosztályban is orosházi leány, a mindvégig egyeneletesen jó teljesítményt nyújtó Cseh Roberta nyerte.

A legkisebbek – a szivacskézilabdázók – mezőnyében az orosházi gyerekek a Békéscsaba 19-11-es legyőzésével a hatodik helyen végeztek. A sportággal még csak néhány hónapja ismerkedő kislányok játékában már sok, a jövőre nézve biztató momentum fedezhető fel – mondta el Pappné Horváth Zsuzsanna edző a kicsik teljesítményéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.