- hirdetés -

Az orosházi kézis lányok számára napokon belül kezdődik az utánpótlás-bajnokság.

Sok-sok munkával és nem kevés izgalommal készülnek az Orosháza KSC fiataljai a jövő hét elején kezdődő bajnoki küzdelmekre. A Magyar Kézilabda Szövetség által minden évben kiírt bajnokság a legrangosabb hazai versenysorozat, ahol nyolc korosztályban ezernél is több csapat mérheti össze tudását. A versengés megyei döntőkkel kezdődik, majd régiós döntőkkel folytatódik, az onnan továbbjutó legjobb együttesek pedig az országos elődöntőn át akár az országos döntőig menetelhetnek. Az OKSC az elmúlt években több országos döntős korosztállyal is büszkélkedhet, a színvonalas szakmai munka az ország legjobbjai közé emelte az egyesületet.
A 2010/2011-es bajnoki szezonra az Orosháza hét korosztályban nevezett csapatokat, a sportoló gyerekek örvendetesen magas számának köszönhetően több korcsoportban két-három csapatot is indítanak. A legkisebbek – a szivacskézilabdázók – versenyében két U8-as és három U9-es gárda indul, az U10-es mezőnyben kettő, míg a 11 és 12 évesek között egy-egy orosházi leány csapat versenyez majd. Az U13-asok szintén két együttessel szerepelnek, míg a legidősebb – 14 évesekből álló – OKSC-korosztály egy csapattal vág neki a küzdelmeknek. A bajnokságot decemberben az U13-as és U14-es lányok kezdik majd, a többi korcsoport januártól fokozatosan kapcsolódik be a versenyrendszerbe.
Süle Katalin, az Orosháza KSC elnöke elmondta, hogy a csapatok nyugodt körülmények között, nagy szorgalommal és lelkesedéssel készülnek a négy edző szakmai irányítása mellett. Mindez a munka annál is inkább tiszteletre méltó, mert emellett a két legidősebb korosztály az országos és a megyei serdülő bajnokságban is igen szépen szerepel, valamint a lányok különféle utánpótlás-tornákon is képviselik Orosházát – legközelebb december 4-én Szegeden, a hagyományos Mikulás-kupán. Az egyesület vezetése bízik abban, hogy a mostani bajnoki szezonban sikerül megismételni az elmúlt esztendők kiemelkedő eredményeit.

Hazai pályán vesznek bajnoki rajtot az 1997-es orosházi lányok: december 6-án 12:00 órától az Eötvös téren fogadja megyei vetélytársait az OKSC U13-as „A” és „B” csapata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.