- hirdetés -

Az „Adj teret magad mellett!” projekt újabb államosaként pénteken átadták a külsőleg megújult Előd utcai óvodát.
A volt Rönkvár helyén máltai típusú játszótér valósult meg. A Tas utcán kerékpárút és parkolók épültek. 23 önkormányzati lakás energetikai korszerűsítése is megtörtént és megújult az 1972-ben épült Előd utcai óvoda épülete. A beruházások mindegyike az “Adj teret magad mellett!” pályázat keretében valósult meg az elmúlt időszakban. Hátra van még a Diáktanya, ahol – miután felújítják – a tervek szerint ifjúsági központot alakítanak ki. A munkálatok már javában zajlanak.
Az Előd utcai óvoda, 1996 óta funkcionál óvodaként. Az idő vasfoga nem kímélte az épületet, ráfért már a felújítás. A nyílászárók cseréjére is égető szükség volt energetikai szempontból. A DAOP Integrált szociális jellegű városrehabilitációs pályázata keretében az óvoda külső energetikai felújítása valósult meg. Így a tetőszerkezet és fedés cseréje, külső falfelületek hőszigetelése, egyes járdafelületek felújítása, valamint külső nyílászárók cseréje. A projektelem tervezett költsége: 40 millió 729 ezer forint. A beruházás azonban kevesebbe került, így a tényleges költség végül 34 millió 768 ezer forint lett.

A korszerűbbé vált oviban önfeledten játszanak a gyerekek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Az óvodában rendezett ünnepségen dr. Dancsó József polgármester beszédében kiemelte: az Előd utcai óvoda külső megújulása újabb állomása annak az óvodafelújítási programnak, melyet mintegy öt évvel indított útjára a város és alig van már olyan óvoda, ami valamilyen formában ne újult volna még meg az elmúlt időszakban.
– Az „Adj teret magad mellett!” projekt egy sikertörténet a város életében, hiszen a pályázat keretében komoly fejlesztések valósultak meg a belváros ezen részén – hangsúlyozta a polgármester.
Az ünnepélyes szalagátvágást követően a gyerekek ünnepi műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

A pályázatnak köszönhetően a Huba u. 2-16. szám alatt, 23 önkormányzati bérlakás felújítása is megtörtént az elmúlt időszakban. Megvalósult a bérlakások belső elektromos hálózatának cseréje, és 13 lakás melegvíz-ellátó hálózatának napkollektoros rendszerrel történő rásegítése. A projektelem tényleges költsége: 29 millió 655 ezer forint volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.