- hirdetés -

Egy férfi és egy zavartnak tűnő idős hölgy osztogatott cukorkát a gyerekeknek október végén.
Egy aggódó anyuka írt levelet szerkesztőségünkbe még az őszi szünet előtt. Levelében megírta, egyik reggel munkatársa telefonált, hogy versenyen bemondták, a szülők vigyázzanak a gyerekeikre, mert Orosházán van egy „cukros” pedofil, akit állítólag a rendőrség is keres. Este, amikor elmondta ezt férjének, a gyermeke is közölte, hogy az iskolába is bemondták: vigyázzanak.
A leírtakkal kapcsolatban még múlt héten megkerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot. Albert István sajtószóvivő napokban küldött tájékoztatójából megtudtuk,  október végén két olyan bejelentés érkezett az orosházi rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint a tanítás utáni időben egy férfi az utcán cukorkával kínált gyerekeket. A délutáni órákban tűnt fel a Székács evangélikus iskola környékén, ahol több diákot is megszólított, cukorkát kínálgatott, majd követte őket. Hasonló bejelentés érkezett a Tas utcai játszótérről is, ott azonban egy zavartnak tűnő idős hölgy adott cukorkát a gyerekeknek.
A bejelentéseket követően a városi kapitányság munkatársai rövid időn belül azonosították a nőt és a férfit is. A rendőrségre érkezett és a hívásokat követően beszerzett információk alapján ugyan nem merült fel annak a gyanúja, hogy bűncselekményt vagy szabálysértést követtek volna el, de az esetről a kapitányság a városban működő valamennyi iskola vezetőjét tájékoztatta.
Számos veszéllyel járhat ugyanis az, ha a gyermekek idegenekkel állnak szóba az utcán, elfogadnak tőlük valamit, vagy elmennek velük valahová. Erre a pedagógusok, valamint a szülők mellett minden intézményben az iskola rendőre is felhívta és a történtek kapcsán ismételten felhívja majd a diákok figyelmét.

Orosházán egyébként már az őszi szünetet megelőző tanítási napokon megerősítették az iskolák környékén a járőrszolgálatot. Ezt a megerősített szolgálatot a szünet utáni időszakban is fenntartják, illetve a kapitányságra esetlegesen még ezt követően érkező bejelentéseket is haladéktalanul kivizsgálják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.