- hirdetés -

Az elmúlt két hétben négy betöréses lopást jelentettek be az orosházi rendőrkapitányság ügyeletére. Az együttes kár meghaladja az 1 millió forintot.
A bűncselekményeket magánlakás vagy ahhoz tartozó melléképület sérelmére követték el, közülük három a Szőlő városrészben történt.
Október 18-ra virradóra ismeretlen tettes betört egy Szent István utcai lakás melléképületébe és onnan 30 kg kolbászt, 20 kg szalonnát, 4 kg sonkát, valamint 20 tyúkot tulajdonított el. Az okozott kár 133 ezer forint.

Nyomoznak a rendőrök (illusztráció)
Október 23-ra virradóra ismeretlen tettes egy Horváth-pap utcai üres telken lévő melléképületbe tört be az alumíniumlemez ajtó kivágásával és onnan értékes szerszámgépeket, szerszámokat, hegesztőt tulajdonított el, több mint 800 ezer forint értékben.
Október 27-én 18 óra és 28-án 11 óra közötti időben ajtóbetörés módszerével ugyancsak ismeretlen elkövető betört egy Szőlő körúti családi házba, ahonnan hegesztőt, egyéb szerszámokat, személyes tárgyakat, valamint egy pénztárcát is elvitt. A lopással okozott kár mintegy 200 ezer forint, és 10 ezer forint rongálási kár is keletkezett.
Október 25-én 13 óra és október 30-án 10 óra közötti időben szintén ismeretlen tettes ablakbetörés módszerével Újosztáson, egy Fő utcai ház melléképületébe tört be és onnan láncfűrészt, szerszámgépeket, benzint, valamint egyéb szerszámokat tulajdonított el, mintegy 80 ezer forint értékben.
Az Orosházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mind a négy bűncselekmény ügyében nyomozást rendelt el az elkövetők kilétének felderítése érdekében, egyben intézkedtek a bűncselekményekkel érintett városrészek fokozott rendőri ellenőrzéséről is – tudtuk meg Czecher Péter kapitányságvezetőtől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.