- hirdetés -

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg október 1-jén nagyszabású szakmai napját az orosházi VASEX Kft. A Török Ignác utca. 40. szám alatti telephelyen rengeteg érdeklődő fordult meg, akik sok újdonságot láthattak a kiállító standokon.
A szakmai napon idén 22 kiállító vett részt, középpontban az acélfeldolgozás állt. Volt kovács, aki termékeket állított elő, de az érdeklődők találkozhattak forgácsolás- és hegesztés technikákkal is.
Mi volt az elsődleges célja a szakmai napnak?
– Elsősorban az, hogy a város közönségét, a szakmát és a beszállítókat megvendégeljük és szakmailag olyan programot nyújtsunk nekik amiből mindenki profitálni tud – mondta a cég ügyvezetője, Polyák János.
Mit profitálnak az ilyen szakmai napokból a helyi cégek?
Tapasztalatunk szerint egyre több látogató érzi úgy, szüksége lehet arra, hogy közvetlenül találkozzon a gyártókkal és a nagykereskedőkkel. Itt olyan szakmai specifikumokra derülhet fény, ami a hétköznapi életben nem kerül elő. Ha valakinek nagyon speciális igénye és problémája volt, akkor itt a kérdéseire választ kapott.

A diákok a legújabb technológiákat is kipróbálhatták (Fotó: Melega Krisztián)
Diákok is részt vettek a szakmai napon. Ők mit leshettek el?
Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki a Harruckern Közoktatási Intézménnyel, így Mezőhegyesről, Orosházáról és Újkígyósról is fogadtunk gyerekeket, de Hódmezővásárhelyről is érkeztek tanulók. A harmadévesek a szakmai gyakorlat részeként jártak nálunk, és azokat a korszerű gépeket, eszközöket és technológiákat tekintették meg, melyek ma már dolgoznak a termelésben.
Miért éri meg önöknek ilyen rendezvényt szervezni?

Nekünk elsősorban az a célunk, hogy megmutassuk közönségünknek, milyen széles választékkal és szakmai felkészültséggel állunk rendelkezésükre. Évről évre ezt a profizmust és szolgáltatást szeretnénk fejleszteni.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.