- hirdetés -

Ez az állatvédők távlati célja, hiszen ekkor nem lennének kidobott kutyusok. 10 éves az orosházi állatvédő egyesület.

Szombaton megtelt a Szikhát kutyamenhely, ezúttal nemcsak gazdira váró kutyákkal, hanem állatbarátokkal is. 10. születésnapját ünnepelte az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület. Sikeres program volt, több százan töltöttek el egy kellemes délutánt a Dózsa György út végén található menhelyen, és több száz kiló kutyatáp is összegyűlt.

Ők egymásra találtak (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Nagy Éva elnök elmondta, az évfordulót egybekötötték az Állatok Világnapjával, amit október 4-én ünnepelünk. A születésnapi program keretében volt játékos vetélkedő az Oros-haza Baráti Kör szervezésében, és rajzolhattak is a gyerekek a kennelek falára. A kilátogatókat szülinapi tortával várták, mely nagy sikert aratott főként a legkisebbek körében. Lehetett most is sétáltatni, simogatni, boldog, szeretetteljes délután volt.
Több százan látogattak ki a menhelyre szombaton, ami nagy boldogsággal töltötte el az egyesület önkénteseit és a kutyusokat is. Nagy Évától megtudtuk, a legfőbb céljuk elérni, hogy a jövő nemzedéke felelősségteljesen gondoskodjon az állatokról. Oktatóprogramokat terveznek az iskolákban, és szeretnének minél több gyermeket látni a menhelyen, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a kutyákkal. Itt megtapasztalhatják, milyen az, amikor igazán szeret és ragaszkodik egy kutyus.

Menhely helyett szabadidőpark

Sétáltatókra is nagy szükség van (klikk a képre)
Az orosházi egyesület elnöke nagy álmát is elmesélte a megnyitón, majd nekünk is. Nagy Éva elmondta, szeretnék, ha a következő 10 éves születésnapra már bezárnák a menhelyet, hiszen az azt jelentené, nincs több kidobott állat a városban és környékén. A cél, hogy a menhely helyén egy szabadidőpark legyen.
Az álom egyelőre még várat magára. Most hétvégén a legfontosabb az volt, hogy örömteli perceket szerezzenek önkéntesek és állatbarátok a Szikhát kutyamenhely lakóinak. És bár ünnepelni jöttek, ünnepelni az egyesületet – hiszen fennállása óta nincs elaltatás a városban – mégis a kutyusoké volt a főszerep. Mindenkinek egy célja volt: boldoggá tenni az otthontalan állatokat. És ez sikerült, Kecskeméti Kriszti képei meg is mutatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.