- hirdetés -

A Rákóczi Vasas felejthető első félidő után simán verte a Körösladányt a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban.
Rákóczi Vasas – Körösladányi MSK 3 – 0 ( 0 – 0 )
Megyei első osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Rákóczitelep, 150 néző.
Vezette: Czirbuly (Szántai, Zahorán)

Rákóczi: Lévai – Debreceni (Papp L. 60. perc), Dávid, Ludányi, Boros – Bozsoki, Baki, Kánya, Lovas T. – Lövei (Vidákovics 75. perc), Hrabovszki (Gulyás 80. perc)
Edző: Polyák László

Körösladány: Vári- Mészáros, Botyánszki, Ulrich, Ramos – Hidvégi, Bakos, Farkas (Málik 58. perc), Fekete – Kovács (Kolárovszki 46. perc), Balogh J.
Edző: Ramos János

Mindkét együttes vereséggel zárta az előző fordulót, ennek ellenére az első félidőben nem estek egymásnak a csapatok. Az első említésre méltó eseményre 20 percet kellett várni. Ekkor Kánya bal oldalról beívelt szabadrúgása szállt át a védők felett és a hosszú oldalon érkező Lovas T. fejelt- mellé.
A 23. percben a ladányiak előtt adódott gólszerzési lehetőség. Szöglet után Bakos fejesét mentette Boros a gólvonalon. Az első játékrészben Lovas, Kánya és Hrabovszki lövése kerülte el a kaput.
A második félidőben egy bátrabb felfogásban játszó Rákóczit láttunk a pályán. A 46. percben Hrabovszki-Lövei kényszerítő végén Hrabovszki lőtt a hosszú sarokba, a játékvezető les címen érvénytelenítette a találatot.
A 49. perben egy Kánya-Hrabovszki-Lövei akció végén Lövei lőtt nagy helyzetben fölé.
Az 50. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Lovas Tamás vezette keresztbe a labdát a ladányi kapu előtt, majd váratlanul visszalőtte a hosszú sarokba (1-0)
A 62. percben Kánya pörgette a labdát a feleslegesen kifutó kapus mellett Hrabovszki elé, a fiatal csatár okosan passzolt az üresen maradt kapuba (2-0)

Hrabovszki első, a csapat második gólja előtti pillanat (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A 75. percben Baki vezette Vári kapusra a labdát, de mellé gurított.
A 76. percben a csereként beállt Vidákovics beadása után Hrabovszki kotorta közelről a hálóba a játékszert (3-0)
A 83. percben szépíthetett volna a vendég csapat, de Kolárovszki lövését Dávid a gólvonalról mentette.
A 88. percben Bozsoki Boján ziccerben a kapusba lőtt.
A 90. percben a szabálytalankodó, majd reklamáló Botyánszki a kiállítás sorsára jutott.
A Rákóczi egy felejthető első félidő után a második játékrészben magabiztos játékkal, helyzetei töredékét kihasználva nyert a mérkőzés végére szétesett körösladányiak ellen.
Polyák László: – Az első félidőben érthetetlen módon nagyon idegesen játszott a csapat, szünet után a gyorsan szerzett gól megnyugtatott minket és jobb koncentrálással akár hat-hét gólt is lőhettünk volna.

A Rákóczi Vasas október 9-én Mezőhegyesen lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.