- hirdetés -

A német tartalékosok és a MATASZ Békés Megyei Szervezete között négy éve áll fenn partnerségi kapcsolat. A németek nemrégiben Orosházán vendégeskedtek.A Német Tartalékos Szövetség Oberpfalz megyei szervezetének delegációja szeptember 16-án látogatott Orosházára. A küldöttség a MATASZ Békés Megyei Szervezetének meghívására érkezett városunkba. A látogatás célja a két tartalékos szervezet közötti kapcsolat ápolása, valamint a magyar kultúra és történelem megismerése.
Négy évvel ezelőtt a német tartalékosok magyar partnert kerestek, választásuk a Békés megyeiekre esett. Akkor a magyar delegációt egy túlélő táborba – hegyi kiképzésre – invitálták. Ekkor írta alá a két fél a partnerségi szerződést – tájékoztatott Antal László, a MATASZ városi elnöke, akinek társaságában az ötfős külföldi delegációt Németh Béla polgármester is fogadta.
Reinhardt Knott kerületi elnöktől megtudtuk, Regensburg és környékén a tartalékosok száma mintegy 1200 fő, ennek az állománynak a tagjai ők is. Magyarországhoz hasonlóan náluk sem létezik már sorkatonai szolgálat. A tartalékosok feladata a várost és a polgármestert segíteni katasztrófa-helyzet esetén.
A küldöttség négy napot töltött Orosházán. Számos színes és érdekes programot szerveztek számukra, melynek során a környező településekre is ellátogattak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.