- hirdetés -

Sorban állás, izgalom, hangos kacaj – röviden így telt a szombat Orosháza új, máltai típusú játszóterén. Átadták a volt rönkvár helyén kialakított teret.
Már az ünnepélyes szalagátvágás előtt gyermekzsivaj töltötte meg Orosháza új játszóterét – örültek a gyerekek, hogy megnyílt a kapu és végre kipróbálhatták a rugós hintát, a csúszdát, a különböző mászókákat, a drótkötélpályát és a sportpályát. A remek időtöltéshez minden adott volt: napsütés, kalács, gyümölcs és persze játék, játék, játék.

A szalagátvágás pillanata (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Háromgenerációs az új játszótér: 1810 m2-en minden korcsoport megtalálja a számára megfelelő játékelemet. Az őrzött, elkerített területen egy játszóház is található. Ez a játszótér központja, ami a játékkölcsönzés mellett különböző programokat kínál majd a gyerekeknek, családoknak. Szintén a tér része egy 288 m2 alapterületű gumiborítású sportpálya, amit az apukák is örömmel teszteltek a megnyitó napján.
Kicsiktől...
Németh Béla polgármester a picik mellett a volt piciket is köszöntötte megnyitó beszédében. Kiemelte, bízik abban, hogy sokak örömét – gyermekét, szülőét, nagyszülőét – szolgálja a máltai típusú játszótér.
– Hajdan itt rönkvár volt, remélem ez a játszótér is olyan népszerű lesz, mint az volt. Kívánom, hogy egészséggel, örömmel lakják be ezt a teret és remélem, hogy nem csupán innen a lakótelepről, hanem Orosháza más részeiről sőt, a kistérségből is érkeznek majd ide játszani vágyó gyermekek – mondta a szalagátvágás előtt, köszöntve egyben Gyulai Zsolt olimpiai bajnokot, aki maga is támogatta a játszótér létrejöttét.
Dr. Dancsó József alpolgármester elmondta, 3 év előkészítő munka után 3 hónap alatt épült fel a játszótér, aminek közösségépítő szerepe vitathatatlan.
– Büszkék lehetünk az eredményre, amit önök nélkül nem tudtunk volna elérni.
... a nagyokig.
A beruházás hiánypótló – a gyerekek a játékoknak örültek, a szülők, nagyszülők pedig gyermekeik örömének, annak, hogy van hová vinni a kicsiket és a szép játékok mellett a biztonság is adott. A máltai játszótér egyrészt kikapcsolódási lehetőséget nyújt, másrészt erősíti a helyi közösséget és eszköz a társadalmi gondok kezelésében. Az erre vonatkozó szakmai programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dolgozta ki.
Az egész napos, számos programot kínáló eseményen összesen mintegy 3 ezren vettek részt.

A máltai mellett

Az Adj teret magad mellett projekt része a máltai típusú játszótér mellett az Előd utcai óvoda épületének külső energetikai felújítása és akadálymentesítése; a Diáktanya fejlesztése; a Huba utca 2-16. sz. alatti tömbben található 23 önkormányzati tulajdonú bérlakás belső villamoshálózatának felújítása, valamint az érintett lakások közül 13 használati melegvíz-ellátásának korszerűsítése. Része továbbá a Tass utcán egyesített gyalogos- és kerékpárút kialakítása és a parkolók felújítása, illetve újak építése, ezzel a korábbi 114-ről 137-re bővült a parkolók száma. A Tass utcai beruházás átadója szintén szombat délelőtt volt.

Kapcsolódó írásainkat itt találod.

A projekt összköltsége 312 millió 600 ezer forint volt. Ebből az uniós támogatás összege 257 millió 400 ezer forint, a városi önerő 55 millió. A projekt a DAOP Integrált szociális jellegű városrehabilitáció pályázat keretében valósult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.