- hirdetés -

Baleset történt Csorváson csütörtök este. A vasúti átjáróban egy férfi a vonat elé hajtott rokkantkocsijával.
A 18.47-kor Békéscsabára induló vonat gázolta el az 53 éves férfit. Elsődleges információink szerint a csukott sorompó előtt várakozott a férfi, majd mikor meglátta a közeledő vonatot, lehajolt és a sorompó alatt átbújva elektromos rokkantkocsijával a vonat elé hajtott, meg nem erősített információink szerint öngyilkossági szándék vezette.
A mozdonyvezető vészfékezett, mintegy 80 méteren belül állt meg. Úgy tudjuk, a férfi a kezénél fogva a vonat alá szorult és azonnal szörnyet halt.

A férfi a helyszínen szörnyethalt (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A Csorvás felől Gerendás felé vezető utat keresztező átjáróban a rendőrség órákon keresztül helyszínelt. Teljes volt az útzár, több jármű várakozott a csorvási oldalon. A vasúttal szemben lakók is az utcán álltak.
A Csorvás-Békéscsaba vonalon a vonatközlekedés szünetel, egyelőre nem tudjuk mennyi ideig, az útzárat 20 óra után feloldották. A mentősök és rendőrök mellett az orosházi tűzoltóság is – egy autóval – a helyszínen volt.
A rendőrség hivatalos közleményét péntek reggel adta ki:
„Az 53 éves férfi elektromos kerekes székével a csukott sorompó rúdja alatt hajtott a sínekre és ütközött össze a Békéscsaba felé tartó személyvonattal. A helyszíni szemle során rögzített és beszerzett adatok, információk alapján a férfi öngyilkossági szándékkal hajtott a sínekre. Az ütközés következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A haláleset körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.