- hirdetés -

Harmincegy ország 385 sportolója vesz részt Gyopárosfürdőn július 27 és augusztus 8-a között a Rádiótávirányítású Motorcsónak Világbajnokság versenyein. A népes mezőny szerda este vonult a mazsorettek és a fúvószenekar mögött a városháza elé, ahol a VB megnyitó ünnepségét tartották.
A himnusz és a megjelent prominensek köszöntése után Németh Béla polgármester szólt a jelenlevőkhöz. Városunk első embere után Peter Schaft, a NAVIGA elnöke, Dr Reé András, a Magyar Modellező Szövetség elnöke, majd Nóbik Gyula, az Orosháza Városi Modellező és Sportklub elnöke lépett a mikrofon elé. A vendéglátók nevében Benkő Ferenc, az Orosháza- Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt vezérigazgatója üdvözölte a VB mezőnyét és kívánt mindenkinek kellemes itt tartózkodást.
Ezután az eskütételek következtek. Három-három versenyző és versenybíró három nyelven – németül, angolul és franciául – mondta el az ünnepélyes eskü szövegét, melynek végeztével Peter Schaft megnyitotta a kéthetes seregszemlét, majd a NAVIGA himnusza után egy kis városnézést beiktatva,  mindenki elindult a szálláshelye felé, hogy a világbajnokság első versenynapján kipihenten állhasson rajthoz.

A megnyitó pillanatai a városháza előtt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Csütörtökön elkezdődnek az FSR-O, és az FSR-H hajóosztály küzdelmei a fürdőben. Reméljük, az időjárás kegyeibe fogadja a világbajnokságot, mi orosháziak pedig minél többen látogassunk ki a versenyekre. Ismerkedjünk ezzel a nagyszerű technikai sporttal és biztassuk a magyar csapatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.