- hirdetés -

Szombaton rendezték meg a rossz idő miatt elhalasztott díjugrató megyei bajnoki forduló versenyeit a Bogárzói lovaspályán.
A szervezők ezzel egy tizenöt esztendeje létező űrt töltöttek ki, hisz már ennyi idő telt el azóta, mióta ugróversenyt láthatott az orosházi pálya közönsége. A versenyben a B/0-tól a B/4-ig, hat kategóriákban mutathatták meg tudásukat lovak és lovasok. A B/0 -ban 90cm-es magasságon kezdtek a kezdő lovasok, aztán persze emelkedett a kategóriák sorszáma és ezzel együtt az akadályok magassága is, egészen 125 cm-ig. Ez utóbbi magasságon már igen látványos is volt az egyébként is izgalmas megyei bajnoki forduló.
Mint Csontos Dominikától, az Orosházi Lovasegyesület díjugrató szakosztályának vezetőjétől (aki maga is ügyes lovasként mutatkozott be a versenyen) megtudtuk, az idei rendezvény volt a kezdet. Ezután évente – ha lehetőség lesz rá, többször is – Orosházán adnak randevút egymásnak a díjugratók és terveik szerint nem „csak” megyei szinten. Minden évben igyekeznek látványosabbá, érdekesebbé tenni a programot, hogy a régi időkhöz hasonlóan nagy számú közönséget tudjanak szórakoztatni. Szerencsére a szakosztály ezen törekvése mellett az OLE vezetősége teljes mellszélességgel kiáll és támogatja. A Bogárzói pályán nagyszerű körülmények közt versenyezhetnek a lovasok, szakértő közönség előtt, úgyhogy egyszerűen muszáj folytatni.

A díjugratók újra birtokba vették Bogárzót (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
A nap programját színesítette két ügetőverseny és tervben volt két, ugyancsak megyei galopp futam is. Sajnos ez utóbbiak elmaradtak, mert különböző okok miatt több, előzetesen nevezett lovat nem tudtak gazdáik elhozni. Ettől eltekintve a lósport szerelmesei jól szórakoztak és a lényeg: visszatért Orosházára a díjugratás!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.