- hirdetés -

Az NB I-es Szolnok ellen kezdődött meg az edzőmeccsek sora.
Orosháza FC – Szolnoki MÁV 0—0
Felkészülési labdarúgó mérkőzés. Orosháza, Mátrai Stadion, 200 néző.
Vezette: György S. ( Fehér, Halász)

Orosháza: Molnár T. — Kerekes , Futaki, Balogh M.(Szűcs D.), Szabó N. — Retek (Petrovics), Ács (Piti), Kerepeczki (Juhász N.), Buza (Lupsa) — Burzac (Baranyai), Szabó T. (Pálinkó).
Edző: Kvasznovszky József.

Szolnok: Tarczy (Rézsó) — Burány (Lengyel), Hegedűs, Pető Z., Cornaci (Balogh P.) — Marozas (Antal), Molnár Z., Leonardo (Mile), Tchami — Arizon (Szalai), Alex (Koós).
Edző: Vágó Attila.

A felkészülés közepén tartó csapatunk erős edzőpartnert választott első felkészülési mérkőzésén. Az NB I-be feljutó Szolnok látogatott a Mátrai Stadionba.
A 3. percben alaposan ráijesztett a sárga-feketében játszó Orosháza a piros szerelésben pályára lépő Tisza- partiakra. A próbajátékon lévő Burzac remek passzát Kerepeczki lőtte mellé.
A 16. percben Tchami balösszekötő helyéről leadott lapos lövése érintette mindkét oldalkapufát, majd Molnár kezében kötött ki.
A 22. percben második nagy helyzetét hagyta ki az OFC. Kerepeczki labdáját Buza emelte a kapus fölött az üresen maradt kapura, de a labda a felsőkapufára pattant.
A 30. percben a Szolnok is ziccert hibázott. Tchami jobb oldali szabadrúgását Alex fejelte kapura, Molnár bravúrral szögletre mentett.
A második játékrészben mindkét csapat pályára küldte cserejátékosait, ami a csapatjáték rovására ment. Az 55. percben a tesztmérkőzését játszó Piti jobb oldali beadását Pálinkó ajtó-ablak helyzetben a kapus ölébe fejelte.
Az ellenakció végén 11-eshez jutott a szolnoki csapat. A büntetőt Antal Gábor a bal kapufa mellé lőtte. A 63. percben Kerekes mentett a gólvonalon.
A mérkőzés utolsó lehetősége csapatunk előtt adódott. A 87. percben Baranyai jobb oldali beadása suhant el a berobbanó csatárok feje előtt.
A 93. percben György Sándor játékvezető véget vetett a nem túl színvonalas, de küzdelmes mérkőzésnek. Az Orosháza lelkes és fegyelmezett játéka bíztató a jövőre nézve.
Kvasznovszky József: — Nagyon erős terhelést követően, első felkészülési mérkőzésünkön a vártnál többet kaptam. Közelebb álltunk a győzelemhez.

Vágó Attila: — Jól szolgálta a felkészülést a mérkőzés, amelyen igazságos döntetlen született. A próbajátékosoktól – egy kivétellel- többet vártam.

Az Orosháza FC következő edzőmérkőzése szombaton 10 órakor lesz. A csapat a Mátrai Stadionban fogadja az NB III –as szegedi Tisza Volán csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.