- hirdetés -

Kiváló mérleggel zárta az első félévi versenyszezont az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület. Zsiga Zsolt elnököt kértük egy értékelésre.
– Az első félév igen nehéz volt a karatésok számára, három világversenyen vettünk részt, melyekre nagyon komoly felkészülést valósítottunk meg. Az országos versenyeket is figyelembe véve összesen 14 megmérettetésen indultunk, ha pedig érmeket kell említenem: a karate szakosztály az Európa-bajnokságon 2 aranyérmet, 4 ezüstöt és 2 bronzot szerzett. Az Európa-kupán 15 versenyzőnk – az utánpótlástól a felnőttekig – kvalifikálta magát a világbajnokságra. Emellett az Ifjúsági és Junior Európa-bajnokságon junior Európa-bajnokunk lett ifj. Zsiga Zsolt személyében.

Mindkét szakosztály jól teljesített (Fotó: egyesület)
Hogyan zártak az aerobikosok?
Az aerobik szakosztály egy országos versenyen indult, ahonnan a lányok 1 aranyat, 2 ezüstöt és 3 bronzot hoztak haza, fontos verseny volt. Ősszel 3 nemzetközi versenyen indulnak majd, és jó hír, hogy az orosházi sportcsarnokban is rendezhetünk egy nemzetközi megmérettetést, megkaptuk a versenyengedélyt az aerobik szövetségtől. Úgy gondolom, a második félévben nemzetközi szinten is érmes esélyekkel indulnak az orosházi aerobikosok.
Ha már második félév, felkészülés?
Komoly felkészülés vár sportolóinkra. A karatésoknak Olaszországban rendeznek világbajnokságot, illetve lesz egy japán verseny is, de még kérdéses, tudunk-e itt indulni, mindenesetre készülünk rá. Készül az aerobik szakosztályunk is, három fontos versenyük lesz az ősz folyamán. És természetesen idén is megrendezzük évadzáró eseményünket a sportcsarnokban, melyre ezúttal nemzetközi sztárvendégeket várunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.