- hirdetés -

„A koncertjeinkre olyannyira jellemző unalommal és passzivitással igyekszünk rávenni a gyerekeket arra, hogy minél többet üljenek a DVD és a számítógép előtt, legyenek intoleránsak, politizáljanak és dohányozzanak…”
A fenti sorok az Alma Együttes honlapján olvashatók, és bizony nem fedik a valóságot, hiszen az öt fiú pazar hangulatot varázsolt az Árpád-kertbe az őszinte, vicces, tartalmas produkcióval. A nagyszerű zenét, a remek repertoárt – többek közt az Almamániát, a Helikoffert, és a Ma van a szülinapom című dalt – nem csak a kicsik élvezték, hanem a nagyok, a felnőttek is.
– Ez egy családi program, mindenkinek szól a zene és a humor. Gyerekek és a jó humorú, nyitott felnőttek ugyanúgy élvezik a megzenésített verseket, a költészetet, a zenét. Remélem, hogy sikerült bebizonyítanunk, hogy egy jó gyerekműsor a felnőttek számára is élvezhető – sorolta az OrosCafé.hu-nak Buda Gábor énekes, miután dedikált minden kis rajongónak, mosolygott vagy épp grimaszolt minden lelkesen fotózó szülőnek. Fáradtság a koncert után nem látszott rajta, és a humora sem hagyta el.

Gyülekeztek a kicsik az Alma Együttes koncertjére (klikk a képre) Fotók: Kálmán László
– Az Alma Együttesről annyit kell tudni, hogy szerények, szépek, aranyosak vagyunk – nevet. – Viccet félretéve, komoly felkészülés és tudás kell ahhoz, hogy a kritikus gyerekpublikumot el tudjuk varázsolni. Tudod, megnevettetni ugyanolyan nehéz az embereket, mint megríkatni. Látszólag egyszerű, csak bohóckodunk, zenélgetünk a színpadon. Valójában azonban komoly munka van a produkció mögött, feszes műsorrend kell, csak így lehet improvizálni. Én vagyok elől a showman, az a feladatom (és remélem ehhez kellően őszinte és dilis vagyok), hogy elérjem, élményeket és érzelmeket kapjon a közönség.
Az biztos, hogy Orosházán ez sikerült Buda Gábornak (ének), Szabó Tibornak (gitár), Maroevich Zsoltnak (brácsa), Székely Zoltánnak (furulya) és Berkesi Alexnek (basszusgitár), hiszen az egész Árpád-kert almamániában égett.
Az öt „almás” fiú előtt a Bel Canto Énekegyüttes lépett színpadra. Az öt lány először musicaleket, majd slágereket énekelt. A két koncert előtti hangulatot a karaoke alapozta meg, aminek köszönhetően a bátor jelentkezők kipróbálhatták énektudásukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.