- hirdetés -

A nyári szünet előtt még egyszer nekiállnak vitázni és szavazni a képviselők. A lényeg azonban zárt ülésen lesz: az igazgatóválasztások.
Köszöntjük Olvasóinkat!
Tegnap már összefoglaltuk, mi várható a mai napon. Ide kattintva ez elolvasható.

Klikkelj és a kívánt témára ugrik az oldal
Napirend előtt Rendőrségi beszámoló Új rendőrök Szentetornyán Mit kell csinálnia egy rendőrnek? Kistérség és kultúra Médiavita MÁV állomás Bejelentések Kisegítő iskola

Ezzel véget ért az ülés nyilvános része. Köszönjük a figyelmet.
11:57

Kisegítő iskola

A kisegítő iskola újabb témája a következő. Bicsánszky József kulturális osztályvezető ismerteti a helyzetet. Kiemeli, szinte naponta változik a helyzet.
– Eddig azt mondták, alkalmas a Képessy iskola az oktatásra, majd azt, hogy nem. Rengeteg a bizonytalanság. Igyekszünk tisztázni a lehetőségeket, és olyan előterjesztést alkotni a testület számára, ami időtálló.
Németh Béla elmondta, nem a helyi önkormányzat kezében van a megoldás kulcsa.
– Igyekeztünk segíteni, egyeztettünk a szülőkkel, a megyével. Vállaltuk az épület átalakítását, mely egyszer alkalmas, majd nem alkalmas oktatásra. Nem tudjuk, hogy most mi a helyzet, nekik és a megyének kellene döntésre jutnia.
Bogdánffy Csaba (MSZP) az előterjesztést forgatva (ami 2002-től kronológiai sorrendben veszi az iskola sorsát) kiemeli, nem az önkormányzat érdeme, hogy a Képessy utcai épület egyáltalán képbe került, hanem a szülőké és az egyházé.
– Az egyház azt mondta 30 fővel nem rentábilis a működtetés, de az épület nem alkalmas 30-nál több gyermek befogadására. Egy korábbi ülésen én megkérdeztem, hogy valóban jó lesz-e az az épület. Akkor többek közt azt mondták a felvetésemre, aljasság. Várom a bocsánatkérést. De ezen továbblépve. Az önkormányzat ne nézelődjön passzívan. A 2003-as átadás megállapodásban benne van, hogy a megyének vissza kell adnia, ha nem oktatásra használja. Ha ez nem megy az önkormányzatnak nincs más feladata, mint épületet keresni. Például az Ady utcai volt óvoda, a szentetornyai közösségi ház. Egyetértek azzal, amit leírtak, de nem látom a megoldást és nem fogadom el, hogy az önkormányzatnak nincs lépési lehetősége.

Németh Béla polgármester szerint a városnak nincs több lehetősége kisegítő iskola ügyben
Németh Béla szerint a leírtak világosan tükrözik az önkormányzat lehetőségeit.
– Az épület kezelése a megyei önkormányzat kezelésében van, nem tudjuk, hogy üresen marad-e vagy sem. Reménnyel kecsegtet, hogy a szülők, az egyház és a megye tárgyal egymással.
Molnár Béla szerint nem kell a problémát tovább görgetni azzal, hogy civileket raknak ki az általuk használt ingatlanból, mert akkor még több ember érdeke sérül.
Zalai Mihály szerint nem az ingatlan a valódi kérdés, hanem az, hogy az egyház kíván-e egyáltalán a feladattal foglalkozni. Bogdánffy ezt visszautasítja.
– Zalai képviselőtársam a kulturális bizottság vezetője. Önnek lenne feladata, hogy ebben a kérdésben segítse az önkormányzat munkáját. A civil szerveztnél számomra fontosabb a gyerekek érdeke. A metodista egyház jelezte, vállalja a feladatot, de ehhez épület kell. Ha ez a testület képtelen arra, hogy találjon egy épületet a gyerekek számára, akkor az rólunk állít ki szegénységi bizonyítványt.
Molnár Béla a konstruktivitásra hívja fel a figyelmet:
– Ne itt ötleteljünk, hanem üljünk le és beszéljük végig, kezdjük a megyénél, mert most ott pattog a labda.
Zalai Mihály kérdésére kiderül, Iványi Gábor aláírásával az egyház szándéknyilaktozatot tett, feltételként az épületet szabta.
Végül a metodista egyház jelzését a jobboldali többség elfogadta, a balodal azonban nem.
11:46

Bejelentések

Molnár Béla alpolgármester július elsejével lemondott a Békés megyei Vízművek Zrt. tulajdonosi képviseletéről. A feladatot Németh Béla polgármesternek adta át. A városvezető Molnár munkáját köszönte, Molnár pedig a testület bizalmát.
– A számok azt mutatják, hogy a vízmű irányából a bevételek nőttek a város irányába. Ezt sikeresnek értékelem és remélem, a jövőben is hasonlóan alakulnak ezek a dolgok – mondta az alpolgármester, akinek lemondását a testület egyhangúlag tudomásul vette.
Az Egyesített Szociális Intézmény prémiumévekre vonatkozó kérelme a következő téma. Ezt egyöntetűen megszavazták.
A volt kényszervágóhíd sorsa következik. Egy társaság a Springer dűlőn sporttevékenységre (paintball) használná a területet bérleti díj nélkül 2 évig. A társaság vállalja az elhanyagolt terület rendbetételét és ha az önkormányzatnak szüksége van a területre, akkor visszavehetik. Rucz József kitért arra, hogy díjat kellene kérni tőlük, és attól is tart, hogy még jobban leamortizálódik a terület. Németh Béla elmondta, hogy erre az épületegyüttesre már hosszú évek óta nem költöttek, és az egyesület vállalta, hogy karban tartja a környezetet. Ezt megszavazták.
11:15

MÁV állomás

Szünet után folytatódik az ülés. Közben elhagyta a termet Varga Zoltán (MSZP)

Dr. Dancsó József azt kérdezte, miért lett drágább az épület?
A gyopárosi megállóhely tulajdonjogáról szóló előterjesztés következik. Papp János a MÁV képviseltében van jelen az ülésen. Csizmadia Gergely kérdezi, hogy a Tourinform iroda által felújított épület beletartozik-e a kérdéskörbe.
Kompenzálják – válaszol a polgármester, és az előterjesztésben erre is vannak megoldási javaslatok.
Dancsó József Papp Jánost kérdezi, hogy bruttó 4 millió 450 ezer forintos ár szerepelt eredetileg, most azonban már más az összeg. Miért?
Papp János azt a vagyonkezelő részvénytársaságot képviseli, amit a MÁV a vagyon kezelésére hozott létre.
– Értéktanúsítványt hivatalosan nem lehet közzétenni, de nincs benn titkolnivaló és a testületnek joga van tudni. Benne van a korábbi beruházás értéke. Nehéz volt kiszámolni, hiszen az önkormányzat pályázata az épület felújítására és az iroda elindítására vonatkozott. Ezt a kettőt kellett különvennünk. Közbeszerzésen kiválasztott ingatlanforgalmi szakértővel dolgoztunk. Az önkormányzat bruttó értékkel számol, mi viszont nettóval. A második árnál a különbözet nettó 800 ezer forint, ezért új véleményt kértünk. A nemzeti vagyonkezelőnek van egy sztenderd amortizációs kulcsa, ezzel kell számolni. Így az épület értéke nettó 14 millió forint. A képviselők megszavazták egyhangúlag az előterjesztést.
10:40

Médiavita

A következő napirend a Média Kft. idei évi közszolgálati szerződésének módosítása. Varga Zoltán kér szót és a kiemeli, hogy az előterjesztés szerint a lakosság sokirányú tájékoztatására köttetik a szerződés.
– Érzékeny terület, mert adott önkormányzati lap a kenyéradó gazda felé hajlik. A múlt heti újságban volt egy közlemény az MSZP részéről. A sajtó ezt kétféleképp kezelheti: vagy teljes terjedelmében leközli, vagy egyáltalán nem közli le, de az nem járható út, hogy ebbe a szerkesztők belenyúljanak.
Varga kéri az ügyvezetőt, hogy erre jobban figyeljen a sokirányú tájékoztatás érdekében. Az összegre is kitért, mondván nem az a város legsürgetőbb feladata, hogy a tévé fejlesztésére költsön, 24 órás adást alakítson ki.
– Visszautalva az előző napirendre, a térfigyelő rendszer talán fontosabb lenne. Pénzt adni egy tévének ebben a digitalizált világban nem biztos, hogy jó. És ez mindig pénzt fog kérni.

Varga Zoltán bírálta a helyi média gyakorlatát a sajtóközleményekkel kapcsolatban (klikk a képre)
Molnár Béla (Fidesz) alpolgármester is szót kért:
– Részben önkormányzati forrásból finanszírozott médiáról van szó, hisz nem is kevés sajt bevételt is hoz a városi média. A másik, hogy nem megint kap 6 milliót a tévé, hanem azt a 6 milliót kapja, amit már odaítéltünk. Ha már fogalmazunk, akkor fogalmazzunk pontosan. A 24 órás adás például pályázatokon való induláshoz is kell. Most csak azért támadják a médiacsapatot, hogy nagyobb felületet kapjanak. Abban viszont egyetértek Varga Zoltánnal, hogy a sajtóközleményeket változatlanul hozzák le vagy sehogy, mert nekem is rosszul esett hogy a fél éjszaka fogalmazott közleményemet meghúzták. De ez csak az én saját véleményem – mondta Molnár Béla.
Zalai Mihály is szót kér és múltat idéz:
– Fetser harsona, heti egy óra tévé és közvetlen cenzúra. Önök újra erre törekszenek. A közleményekről annyit mondok: nem csak az önök, hanem más politikai párt közleményét is meghúzták. Ez legyen az szerkesztők feladata, a politikusoknak nem az a dolga, hogy irányítsák a sajtót. Azért tudtunk ugyanabban a lapszámban reagálni, mert előtte már korábban megjelent a közleményük az OrosCafé-n. Úgy tudom, önök is megkapták már korábban a Média Kft belső szabályzatát. Ez egyöntetűen vonatkozik mindenkire. Jelenleg is 6-700-an követik online a testületi ülést (Zalai felszólalásának pillanatában 852-en nézték már a közvetítést), hallgatják, amit mondunk és ez így helyes, így tudnak képet alkotni a munkánkról. A fejlesztés fontos – mondta Zalai.
Dancsó József is beszállt a vitába:
– Amiatt aggódik Varga úr, hogy bizonyos fejlődések elmaradnak, noha ön is tudja, hogy ez az összeg azt a célt szolgálja, hogy a technikai állomány megfelelő legyen. Szomorú inkább az a véleménye, hogy a nyilvánosság tájékoztatása megvalósult az elmúlt 4 évben. Nem ilyennek ismertem képviselőtársamat. A vélemények ütköztetése, a tájékoztatást és a tájékoztatás lehetőségének megteremtése fontos.
Varga Zoltán visszaveszi a szót és a Parlament előtt fekvő médiatörvényt hozza fel:
– Ez alapján a törvényjavaslat alapján vicces Dancsó szájából azt hallani, hogy én vagyok diktatórikus. Az ugyanis minden, csak nem demokratikus médiatörvény. Soha nem voltam nyilvánosságellenes, de egy közleményt nincs joga megvágni a szerkesztőknek. Adja vissza, ha rövidebb kell és hozza le azt változtatás nélkül. Fontos az újságírói szabadság, de a közleményt le kell adni, ez így korrekt.
Molnár Béla szerint nem kell beleszólni a sajtó munkájába (klikk a képre)
Molnár Béla is újra hozzászól:
– Annyi történt, hogy kiadott az MSZP és mi is egy közleményt, ami a terjedelem miatt rövidebben jelent meg. Az online oldalon megjelenhet teljes terjedelmében, ez csak technikai kérdés. Az újságban a felület az adott és keményen megnyirbálják a mondanivalót. Ha jól írtuk meg, akkor az újságíró azt szedi ki belőle, amit mi is fontosnak tartottunk. Ha nem jól írtuk meg, akkor mást. Médiatörvény: nem értem a problémát. Szabályozunk valamit, például, hogy bizonyos műsorsávban ne legyen olyan, ami nem oda illó. A magyar médiában most mindent lehet a szabadság nevében, ami már szabadosságot eredményez. Leginkább erről szól a médiatörvény. Ebben is világnézeti különbség volt közöttünk, és a választásokon eldőlt, hogy az emberek ezt a világnézetet választották.
Zalai Mihály azt kéri, nagyobb távolságtartással szemléljék az újságírók munkáját. Úgy véli, nem kell teljes terjedelmében politikai közleményeket közölni az Orosházi Életben, az embereket ugyanis ennél jobban érdekli például az óvodai ballagás.
– Orosházán a helyi média megítélése jó. Engedjük, hogy az újságírók azt tegyék, amit szakmailag jónak és megalapozottnak tartanak.
Papp Róbert (MSZP) jelzi Zalai Mihálynak, hogy megoldják frakción belül a kérdést, ne mondja meg képviselőtársa, hogy akkor mit kell tenni.
– Az más, hogy egy igény mentén keresünk egy mindenki számára megfelelő megoldást – mondta Papp.
Poór Csaba, a Média Kft ügyvezetője kért és kapott szót:
– 24 órás adás nem lesz, hanem már van. Ez nem azt jelenti, hogy 24 órában különféle műsort sugárzunk, ennek fogalma az ORTT oldalán megtalálható. A közleményekkel kapcsolatban: minden pártnak van honlapja, oda tegyék fel a közleményt, jelezzék felénk, mi abból szemezgetünk és linkeljük az oldalra, ahol teljes terjedelmében olvasható. Nem vagyunk szakmailag híve annak, hogy akár az online oldalon is a közlemények teljes terjedelmében megjelenjenek. Legfeljebb egy menüpontot fel tudunk ajánlani. Az, hogy az olvasókat mi érdekel, arról most nem beszélnék, ez legalább két órás téma.
Molnár Béla szerint a politikusoknak el kell gondolkodni azon, hogy valóban fontos-e, amit annak hisznek.
– A politikán kívül más is van. A nézettségi mutatók pedig számunkra is tanulságosak lehetnek, hogy mi iránt érdeklődnek az emberek.

Németh Béla attól tart, hogy a hosszas vitában a nézők kikapcsolták a készüléket, számítógépeket. Ezzel szemben 1000 feletti a nézőszám az OrosCafé.hu oldalon eddig.

Bozsár Lajos (MSZP) szerint az alap probléma abban áll, hogy egy párt által küldött közleménybe – mely szerinte fontos dolgokat tartalmaz – belenyúlnak a szerkesztők.
– Emellett rendszeresen kimaradnak és elvesznek hírek, tudósítások, ami az érintetteknek problémát okoz. Ráadásul könnyű azt mondani, hogy tegyék fel az internetre. De az olvasók egy része az újságból tájékozódik, mert nincs internete.
Molnár Béla ehhez is hozzáfűzött pár dolgot:
– A három médiát egyben működtetni szakma, amihez mi nem értünk. Érdemes lenne az újságírókkal többet beszélgetni és így nagyobb lenne a rálátás. Bozsár képviselőnek pedig jelzem, nem azért nem jelenik meg valami mert nem akarnak hírt adni róla, hanem azért, mert nincs eszközük, amivel odaérjenek.
Negyedóra szünetet rendelt el a polgármester, miután a testület többsége megszavazta a napirendi pontot
10:14

Kistérség és kultúra

A második napirend is egy beszámoló, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának tavalyi évi beszámolója. Ezt vita nélkül elfogadta a testület többsége. A harmadik napirendnél – a közművelődésről szóló önkormányzati rendeletet módosították, szintén vita nélkül, melyet többségi szavazással fogadott el a testület.
09:59

Mit kell csinálnia egy rendőrnek?

Újabb kérdésekkel bombázzák a rendőri vezetőket a képviselők
Rucz József többet is feltesz egyszerre:
– A Szilágyi Erzsébet utcán eddig az volt a baj, hogy nem tudtak közlekedni. Most újítottak az úton, így az a baj, hogy túl gyorsan közlekednek. Erre kérem figyeljenek oda – mondja.
Emellett a rendőrök azon szokását is kifogásolja, hogy a járőrök levillogják az autósokat, mellyel nem tudnak azok mit kezdeni, nem értik a jelzést. Ez már egy korábbi ülésen is téma volt, akkor Kalmár Mihály kifogásolta ugyanezt.
– A Rákóczi utcai kereszteződésben gyakran előfordul, hogy a zöldön elinduló autó már piroson ér át, mert az előtte lévők feltartják, és ezt lefotózzák a rendőrök. Ez nagyon rossz gyakorlat, hiszen nem tehetnek a közlekedők arról, hogy forgalmi okok miatt benne maradnak a pirosban. Ezért bünteti nem fair. Kérem, hogy vizsgálják felül ezt a gyakorlatot – mondja Rucz.
Kiss Attila a belvárosban száguldozó robogósokra hívja fel a figyelmet. Kiemeli, kezelni kellene a problémát, hisz sokszor életveszélyes sebességgel száguldoznak.

Rucz József több figyelmet kért Szentetornyára (klikk a képre)
Czecher válaszol:
– A Szilágyi utcára kivezényelünk rendőröket, és figyeljük a forgalmi helyzetet. A levillogás szabályos leállítási mód, a KRESZ-ben is szerepel. Hatékony és biztonságos is. Ezért ezt továbbra is így fogjuk csinálni, bízom benne, hogy a lakosság ezt megszokja. A Rákóczi utcán kizárólag a piros lámpánál áthajtókról készül fénykép, ott talán egy kicsit a közlekedést kellene átszervezni. Amíg ilyen a forgalmi szituáció, addig továbbra is ellenőrizni kell, mert balesetveszélyes hely. A robogósok évek óta téma, de nem csak Orosházán, hanem más településen is. A leghatékonyabb fegyver velük szemben a motoros rendőr, ezzel voltak problémáink, a motorok állapota miatt, de igyekszünk ezt megoldani. Intézkedni ellenük nem nagyon lehet, hisz fiatalkorúak a sofőrök, a robogók pedig nincsenek bejegyezve – mondta a városi kapitány.
Varga Zoltán (MSZP) véleményt nyilvánít:
– A beszámoló kiegyensúlyozott képet mutat a város közbiztonságáról. A robogókat, rongálásokat mindig elő lehet hozni, mint problémát, de amíg ilyen az anyagi helyzet, addig ne várjunk el lehetetlent. Minden virág mellé nem lehet kamerát tenni. Az ország költségvetése alapvetően meghatározza majd a továbbiakat. Köszönjük szépen az eredményes munkát.
Dancsó József is elmondja a beszámolóról véleményét:
– Az elmúlt időszakban a rendőrség nehéz helyzetben volt, az a pénzhiány, amit az előző kormány szabadított a rendőrségre, az hatással volt az állományra és minden egyébre. De a rendőrök teljesítették a feladatot. A mostani kormány feladata, hogy a létszámhiány megszűnjön, és a növekedjen ezáltal a közbiztonság – mondta az alpolgármester.
Dancsó a különböző szervezetek együttműködésére is kitér. Fontosnak tartja azt is, hogy a büntetés orientáltság (közlekedők büntetése) helyett az állampolgárok mindennapjaiban kell segítséget nyújtania a rendőröknek. Az állomány legyen rendben mentálisan és fizikálisan is. Kérte, hogy a rendőrség továbbra is működjön együtt a polgárőrséggel, hisz ez nagyon hatékony. Emellett kérte, továbbra is folytassák a gyerekek felvilágosítását, melyet néhány kollégájuk évek óta kiemelkedően magas színvonalon végez.
Kiss Attila szerint a bűncselekmények számának alakulása 2005 óta folyamatosan növekszik, a közlekedési kihágásoké nem. Nyilván azért, mert ez egy könnyen elérhető bevételi forrás, ez pedig az előző kormánynak köszönhető. Reméli azonban, hogy a jövőben tovább növekszik a személyi állomány és a minőség.
Németh Béla polgármester is megfogalmazta véleményét.
– A rendőrség működését jónak minősítem. Az elmúlt időszakban az orosházi rendőrség megyei megítélése az elsők között van. Legjobb fokmérője tevékenységüknek az állampolgárok megítélése. Fogadóóráimon többször méltatták. Remélem, hogy a rendőrségnek a gyomtalanítás más területen lesz feladata, mint amit is felvetettek a képviselők. Összeségében: a kistérség és a város képviseletében mondhatom, jól dolgozik a rendőrség, továbbiakban is így legyen, „munkamentes” napokat kívánunk.
A testület végül egyöntetűen elfogadta a beszámolót.
09:32

Új rendőrök Szentetornyán

A feltett kérdésekre Czecher Péter kapitány válaszol
– Tudjuk, hogy Gyopároson betörések, gépkocsi feltörések történtek. A szükséges lépéseket megtesszük, de ennél többet erről nem mondhatok, mert az veszélyeztetné a nyomozás eredményességét. A szórakozóhelyek környékén tapasztalt rongálás kapcsán elmondhatom, hogy a polgárőrséggel együttműködünk, de igazi megoldás véleményem szerint a térfigyelő rendszer üzemeltetése lenne, bár tudjuk, hogy ehhez pénz kell. Ami jó hír, hogy hétfőtől két új kolléga lesz állományban Szentetornyán, akik csak ott fognak szolgálatot teljesíteni. A mezőgazdasági járművek kapcsán az a gyakorlat, hogy segítjük a közlekedésüket, kivéve, ha az veszélyt jelent a közlekedés biztonságára.
Gyurosovics József a megyei kapitányság vezetője megköszöni az orosházi kapitányság támogatását. Komoly hiányosságként említi a térfigyelő rendszert, mert ez jelentősen segítené a rendőri állomány munkáját.
– Mindenhol, ahol van ilyen, jelentősen nő a közbiztonság, és az ott élők szubjektív biztonságtudata is. Bármely bűncselekmény felderítésében hasznos lenne. Valóban bosszantó, amikor vélhetően fiatalok rongálják a közterületre kihelyezett virágokat, padokat. Sajnos ez a megye valamennyi településére jellemző. Ennek megelőzésére is hasznos lenne a térfigyelő – mondja.

A rendőrség országos vezetésének változását is megemlíti Gyurosovics, aki azt is kifejti, tárgyalásokat folytatott velük és a román illetékesekkel, hiszen a schengeni határ hamarosan szabadon átjárhatóvá válik. Erre fel kell készülniük.

09:14

Rendőrségi beszámoló

Elsőként az orosházi rendőrkapitányság ismerteti tavalyi évi tevékenységét. Gyurosovics József dandártábornok, a megyei kapitányság vezetője és Czecher Péter alezredes, orosházi kapitány jelen van a tanácskozáson.
Czecher Péter szóban egészíti ki az írásos anyagot.
– A közbiztonság színvonalát számos tényező befolyásolja, ilyen például a rendőri létszám alakulása, ami nem túl jól alakult. Azóta több pályakezdő belépésével javult a helyzet, mindössze 6 üres helyünk van. Mindez kedvezően hat majd a közbiztonságra. Az átlagéletkor 29 év, ehhez alig néhány éves szakmai tapasztalat társul. Az illetékességi területen csaknem 18 százalékkal nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma. Az emelkedés elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények terén figyelhető meg. A betöréses lopások körében a kisebb tárgyi súlyú, kisebb kárú bűncselekmények száma emelkedett. Azt lehet megállapítani, hogy a gazdasági válság okozta hatások sok esetben motiválták ezeket a bűncselekményeket.

Míg Czecher beszámolót tart, addig Gyurosovics és Papp egyeztetnek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Czecher kiemelte: 299-ről 349-re emelkedett a közterületen elkövetett bűnesetek száma a kapitányság illetékességi területén, de Orosházán 192-ről 155-re csökkent ez a szám. Elhangzott, hogy 11 ezer rendőri intézkedés foganatosítottak a rendőrök az illetékességi területen és mindössze 8 esetben érkezett panasz. Ezekről kivizsgálás után kiderült, egyik sem volt jogos, ami azt jelzi, hogy a fiatal állomány szakszerűen és törvényesen végzi a munkáját. Czecher Péter eredményesnek tekinti a tavalyi évet, a kitűzött feladatokat a kapitányság teljesítette.
Következnek a képviselői kérdések, észrevételek
Papp Róbert (MSZP):
– Gyopárosfürdő környékén több betöréses lopás történt információm szerint. Milyen lépéseket terveznek, hogy ezt megakadályozzák?
Csizmadi Gergely (Fidesz):
– A Táncsics utcán megnyílt szórakozóhely környékén nem egyszer fordult elő, hogy a közterületen lévő szemétgyűjtőket, padokat, növényeket megrongálták. A kiemelt napokon megoldható-e, hogy a rendőrök fokozottan ellenőrizzék a területet?
Rucz József (Fidesz):
– Ha egy-két körzeti megbízottal több lenne Szentetornyán, akkor az bizonyára jó hatással lenne a közbiztonságra.
Dancsó József (Fidesz):
– Jelezték, hogy a szentetornyai örs területe nem túl szép, nagy a gaz. Érdemes lenne áttekinteni a meglévő közlekedési táblákat, a mezőgazdaságban dolgozók jelezték, hogy a tavaszi, nyári munkák ideje alatt könnyítsék meg a közlekedést.
09:05

Napirend előtt

Elkezdődött az ülés. Hiányzik Faludi János és Burka László (MSZP)
Először Bogdánffy Csaba interpellációját olvassa fel Németh Béla polgármester. A téma a kisegítő iskola ügye, a kérdést dr. Dancsó József oktatásért felelős alpolgármesternek teszi fel, melyben azt kéri, hogy számoljon be a legújabb fejleményekről. Ennek lényege, hogy a kisegítő iskola májusban megoldódni látszó ügye újabb fordulatot vett. A hírek szerint ugyanis mégsem indulhat szeptemberben az oktatás a Képessy utcában. Németh Béla azt javasolja, hogy a választ most szóban ne tárgyalják, hanem majd írásban kap választ.
Bogdánffy ezt nem fogadja el. Németh Béla ezt tudomásul veszi, ezért Dancsó József szót kap, hogy válaszoljon.
– A kérdésben sokkal részletesebben tájékoztatja majd önöket Németh Béla polgármester. Javaslom, hogy a bejelentéseknél tárgyaljuk ezt a témát, de természetesen írásban válaszolni fogok önnek.
A napirendeket ismerteti a polgármester, melyet a testület elfogad.
08:55
Lassan gyülekeznek a képviselők a teremben, egyelőre még nincs nagy mozgás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.