- hirdetés -

Az Adj teret magad mellett projekt keretében új külsőt ölt magára a Tass utca. A munkálatok június 28-án kezdődnek el.
Az egyik legforgalmasabb rész átépítése kezdődik el hétfőn. A munkaterületeket ezen a héten adták át. A kivitelezés a közbeszerzési eljárás nyertese, a helyi Fehér és Fehér Kft feladata.
– A Rákóczi úti kerékpárutat átterelik a túloldalra a tízemeletesek előtt, majd amellett halad el. Az útátvezetésnél festéssel jelöljük ki a kerékpárosok nyomvonalát, ami csatlakozik a már meglévő járdához. A járdát kiszélesítik, így egyaránt alkalmas lesz gyalogosok és kerékpárosok számára. A szabványnak megfelelően színezés és piktogramok jelzik majd azt, hol közlekedhet a gyalogos, hol a kerékpáros – tudtuk meg Bagi Lászlótól a részleteket.
A városfejlesztési osztály vezetője elmondta, az utcában található 120 parkoló 137-re bővül, ennek során a kiemelt szegélyeket is újraépítik. A gyeprácsos területen, a hosszú épületsor előtti parkolókat kiselemes burkolattal alakítják ki. A növényzethez csak akkor nyúlnak, ha az a kivitelezés miatt elengedhetetlen, illetve ha a majdani biztonságos közlekedés érdekében szükséges.

Némileg átalakítják a közlekedést a Tass utcán (Fotó: Melega Krisztián)
– Terveink szerint augusztus végére elkészül a beruházás. A munkavégzés rendje: hétfőtől péntekig 7 órától 19 óráig. A munkálatok forgalomkorlátozást, valamint a parkolóhelyek korlátozott használatát vonják maguk után. Kérjük a lakosság megértését és türelmét – mondta Bagi László.

A kivitelező és a városfejlesztési osztály a helyi médián keresztül heti rendszerességgel tájékoztatja Orosháza lakosságát az aktuális munkálatokról.

A Tass utcai felújítás és építés a 312 millió forintos összköltségű Adj teret magad mellett projekt keretében valósul meg. Ennek a projektnek a része a tömbbelsőbe tervezett Máltai játszótér is, melynek szintén a héten adták át a munkaterületét. A projektnek nem része, de lakossági és képviselői indítványra a játszótérnél lesz egy átkelőhely a Tass utcán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.