- hirdetés -

Egy oszlophoz kötötték ki a csontsovány pulit. Az állatvédők azt mondják, sok szörnyűséget láttak már, de ez az eset őket is elborzasztotta.
Június 13-án a rendőrség hívta ki az orosházi állatvédőket Gyökeresbe. A vasút mellett egy oszlophoz kikötött kutyára bukkantak. Egy körülbelül 2 éves puli volt a karóhoz kötve, iszonyatos állapotban. Az egész testét nyílt sebek borították, a nyakán a csontjáig hatoló kétujjnyi széles bevágás volt, nyüzsögtek benne a lárvák, csontsovánnyá éheztették.
Az állatvédők azonnal orvoshoz vitték, aki nem sok esélyt látott az életben maradására. Úgy fogalmazott, ilyen szörnyű állapotban lévő állatot még ő sem látott.

Amikor megtalálták (klikk a képre) MEGRÁZÓ FOTÓK! CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy épp kecskeméti állatvédők jártak városunkban, a menhelyet látogatták meg. Vállalták, hogy elviszik magukkal a sokat szenvedett kutyust, állandó állatorvosi felügyeletet tudtak biztosítani számára. A puli naponta kétszer infúziót kapott, ellátták a sebeit.
A gondos ápolásnak meg is lett az eredménye, néhány nap múlva már önállóan evett és ivott. Lassan kezd felépülni, túlélheti az átélt borzalmakat. Az új gazdája videót is feltett a YouTube-ra Joshikáról.
httpv://www.youtube.com/watch?v=KFDbKmGSFRI&feature=related
Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesülettől megtudtuk, hogy napi kapcsolatban állnak a kecskemétiekkel, együtt szurkolnak a kutyus életéért. Az orosházi állatvédők feljelentést tettek az ügyben ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétsége miatt.

Aki bármilyen információval rendelkezik a gyökeresi állatkínzással kapcsolatban, kérik, jelentkezzen az orosházi állatvédőknél a 06-70-619-2305-ös telefonszámon.

Ezt a borzalmas esetet is látva, kérik az állatvédők, aki környezetében állatkínzásra utaló körülményeket tapasztal, jelentse azonnal. A legfőbb cél, megelőzni az ilyen tragédiákat. Az állatvédők továbbra is hangsúlyozzák, állatot tartani nem kötelező, de aki tart, köteles megfelelően gondoskodni róla.

Gyógyul Joshika!

Az írás publikálásának estéjén találtunk rá egy újabb videóra, amelyen a kínokat átélt kutya önfeledten játszik egyik társával. Úgy tűnik tehát, hogy ez a történet jól végződik.
httpv://www.youtube.com/watch?v=PLnDEhseyo8&feature=player_embedded#!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.