- hirdetés -

Napok óta innen és onnan is  hallottam a városban: ” A tévében mondták, hogy augusztusban földrengés lesz Orosházán”. Bizony nem hagyott nyugodni a dolog. Utánajártam, hogy valójában miről is van szó.
Természetesen az alapinformációk megszerzése eleinte nem ment könnyen, mert ki itt hallotta, ki ott hallotta, ki ekkor, ki akkor a hírt, így saját nyomozásba kezdtem. Bevallom nem volt nagy ördöngösség, az internetet hívtam segítségül, egyszerűen beírtam a keresőbe: „földrengés Orosházán”. Kutakodtam a találatok között és találtam egy linket.
Ennek alapján kiderült, hogy az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorának  Szegedi Erika főboszorkány volt a vendége, akit arra kértek mondja el, mi vár ránk ebben az esztendőben. Mondandóját úgy kezdte, hogy a mostani szélsőséges időjárást már tavaly decemberben megjósolta. Véleménye szerint 2010 nem csak az újjászületés, hanem a megpróbáltatások éve is lesz. Majd kitért a részletekre.

Kitör az Etna, drágul a benzin

Földrengést jelzett a kártya
Elmondta, hogy 2011-ben kitör az Etna, s ez világgazdasági csődöt von majd maga után. Továbbra is fenyegetni fog bennünket az árvíz, hurrikán és jégverés. A jósnő véleménye szerint a fentiek figyelmeztetnek bennünket, fogjunk vissza magunkat, ne ártsunk tovább Földünknek.
Ezután kártyát vetett és ekkor jött képbe kicsiny városunk. Ugyanis Szegedi Erika szerint augusztusban Orosházán és környékén, a Richter-skála szerinti 5-6-os erősségű földrengés lesz.
Szintén ez idő tájt, vagy talán egy hónappal később a Dunántúlon várható hatalmas hurrikán és jégverés, ami nagyon rosszul érinti majd a szőlősgazdákat. Jóslata szerint ezen a héten még hűvös idő lesz, utána viszont beköszönt a kánikula, akár 40 fokos meleggel. Tovább drágul a benzin: az év végére elérheti a 370-380 forintot. Tovább romlik a forint is, viszont 2012-ben nem lesz világvége.
Remélem nem válnak be a főboszorkány jóslatai, így a földrengéssel kapcsolatos sem, azonban nem voltam rest és tudományos véleményt kértem a hírről. Felvettem a kapcsolatot a budapesti Georisk Földrengéskutató Intézettel, ahol dr. Tóth László szeizmológustól az alábbi választ kaptam, szó szerint idézve:
– A földrengéseket egyáltalán nem lehet előre jelezni, erre a világon sehol senki nem képes. Persze a jósnő az más kategória, de az erre való reagálás kívül esik a kompetenciánkon.

Mindenki döntse el magában hisz-e a jósnőnek vagy sem. Mindenesetre a focirajongóknak is van egy csemegém. Szegedi Erika a világbajnokság végeredményét is megjósolta. Ennek alapján a brazilok lesznek a harmadikok, második helyen a németek végeznek, míg az elsők az eddig kevésbé jól szereplő spanyolok lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.