- hirdetés -

Ismét megtelt a „bajnokavató tér”, vagyis az Árpád-kert. Most a focisták nyakába került az aranyérem.
Június 17-én este ismét benépesült az Árpád-kert. Három héttel ezelőtt a férfi kézilabdások ünnepelték az NB I-be jutást, ezúttal a focisták nyakába akasztották az aranyérmeket.
Hozzátartozók, szurkolók népes serege várta az NB III-as bajnokságot nyert csapat tagjait a szökőkút előtti téren. Fél nyolc előtt néhány perccel ugyanolyan egységesen mint a pályán, „Bajnok csapat” feliratú pólóban érkeztek a kedvencek.
A hivatalos ceremónia a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Restály György, az OFC ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta: a csapat sporttörténelmet írt. 50 év után jutott fel saját jogon újra az NB II-be a város csapata. Külön öröm – hangsúlyozta a sportvezető – hogy vezetése 10. évében sikerült ez a bravúr.
Ezután nagy ováció közepette egyenként léptek a térre a játékosok.

A megszerzett arany szépen csillog (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A megszerzett arany szépen csillog (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Németh Béla, városunk polgármestere beszédében felelevenítette a régi idők fociját. Szólt az 1947-es és az 1959-ben bajnokságot nyert csapatról. Üdvözölte a hőskor két jelenlévő tagját, Vági Ferencet (a népszerű Csulit) és Szűcs Ferencet, az egykori összekötőt. Megköszönte a mai srácoknak azt az örömöt, amit a szurkolóknak szereztek. A város első embere kijelentette, hogy a városvezetés a sport elkötelezettje, ezért minden segítséget megad a magasabb osztályban való feltételek megteremtéséhez.
20 óra körül elérkezett az ünnepi pillanat. Kormányos Gábor, az MLSZ részéről, valamint Németh Béla és Restály György adta át a játékosoknak, vezetőknek az aranyérmeket. Baranyai Béla csapatkapitány emelte magasba a bajnoki címért járó serleget. Szabó Tamás, mint a bajnokság gólkirálya vehette át a különdíjat.
A műsor hivatalos része a Szózat dallamával zárult és kezdetét vette az önfeledt ünneplés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.