- hirdetés -

Küzdelmes bajnokságon van túl férfi kézilabdacsapatunk. Most a klubvezetésre vár komoly feladat: megteremteni a feltételeket az NB I-hez. Rajki István elnök összegez.
Sokaknak még most is nap, mint nap eszébe jut a sorsdöntő békési meccs. Küzdelmes, izgalmas mérkőzésen szerezte meg a két pontot és a bajnoki aranyat az OFKSE csapata, és ezzel feljutott az NB I-be.
A klub elnökét, Rajki Istvánt kértük arra, értékelje az elmúlt szezont, és nézzük meg, mi kell az NB I-hez.

Rajki István: Új élet kezdődik az egyesületben
Rajki István: Új fejezet kezdődik az egyesület életében
– Nagyon örülök, hogy ma csak a sikerről tudok beszélni, megnyerte a csapat a bajnokságot. Ha röviden össze kellene foglalni az elmúlt évet: a legfontosabbnak azt tartom, hogy a játékosok és az edző hittek az elvégzett munkában, hittek önmagukban, és meg tudták csinálni. Az elnökség szintén mindig minden lehetőséget megteremtett, és örülök, hogy a városban is komoly összefogást, támogatást éreztünk, többek közt az önkormányzat és közönségünk részéről. Azt hiszem, eljutottunk egy állomásra. Új fejezet kezdődik az egyesület életében. Aki ismeri a kézilabdát, tudja, hogy az NB I/B és az NB I között nagyságrendbeli különbségek vannak.
Hogyan alakul a felkészülési menetrend?
– Most pihennek a játékosok, majd július 12-én napi két edzéssel megkezdődik az a munka, ami az NB I felkészülését jelenti. Fontosnak tartjuk a következő hetekben, de még inkább ebben a hónapban – 30-áig kell ugyanis leadni a nevezést –, hogy gondoskodjunk a feltételekről. Az anyagiak mellett a személyi feltételekről is. Úgy gondolom, 2-3 játékos feltétlen kell, hogy erősítse a csapatot, ha nem akarjuk, hogy jövőre újra az NB I/B-ben találjuk magunkat. Fontosak a tárgyi feltételek is, és ez sem lesz könnyű. Az NB I-ben napi két edzésre van szükség. Megkezdtük a tárgyalásokat, és bízom benne, megkapjuk a megfelelő támogatást.
A személyi és tárgyi feltételekről szó esett, jöjjenek az anyagiak.
– Úgy gondolom, hogy ezt a bajnokságot 100 millió forintos tőke alatt nem szabad elindítani. Az NB I-es csapatok ennek a minimum kétszeresével gazdálkodnak. Nekünk nem csupán a felnőttcsapatra kell gondolni, hanem az utánpótlásbázis versenyeztetésére is. Olyan többletköltségek merülnek fel, amelyeket meg kell teremteni. A „hogyan?” jelenleg is zajlik. Véleményem szerint vannak olyan emberek, akik segítenek a szponzorok felkutatásában, de várjuk a jelentkezését mindazoknak, akik országos szinten meg akarnak jelenni reklámban. Az előzetes beszélgetések alapján úgy vélem, hogy a város részéről igyekeznek megteremteni a lehetőséget, de megpróbálnak segíteni abban is, hogy olyan szponzorok legyenek, akik az első osztályt már kitüntetésnek veszik.
Önfeledt ünneplés a bajnoki meccs után (archív fotó)
Önfeledt ünneplés a bajnoki meccs után (archív fotó)
Összegzésként mi jöhet?

– Az biztos, hogy nehéz lesz, az anyagi oldal megteremtése lesz a legnehezebb, főleg a mai gazdasági helyzetben. De az elején azt mondtam, hittünk az elvégzett munkában, hittünk önmagunkban. Mi továbbra is hiszünk a városban, a városvezetőkben, a játékosokban, a szülőkben, a szurkolókban, és ha ez egy egységben összpontosul, akkor sok örömet okozhatunk még a kézilabda-rajongóknak. Ráadásul olyan csapatok jönnek majd Orosházára, akikről mindig is álmodtunk, és ritkán jutottunk el oda, ahol ők játszottak. Most ezek a csapatok ide jönnek, és remélem, nem csak egy évig látjuk őket, hanem a továbbiakban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.