- hirdetés -

Modern eszközök, korszerűbb épület. 267 millió forintból újítják fel az orosházi kórház sürgősségi osztályát.
Orosháza 240 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a sürgősségi betegellátás fejlesztésére. Az erről szóló támogatási szerződést hétfőn írta alá Németh Béla polgármester és Kővári Attila a Strukturális Alapok Programiroda (STRAPI), a közreműködő feladatokat ellátó szervezet igazgatója.

Németh Béla és Kővári Attila az aláírás után (Fotó: Melega Krisztián)
Németh Béla és Kővári Attila az aláírás után
(Fotó: Melega Krisztián)
Kővári Attila elmondta, 26 kórház sürgősségi osztálya, köztük az orosházi válhat európai színvonalú, modern központtá összesen 12 milliárd forintból a TÁMOP keretében kiírt pályázatnak köszönhetően.
– Orosházára és a térség számára a biztonságos egészségügyi szolgáltatás feltételeit teremti meg ez a pályázat, amihez az önkormányzat csaknem 27 millió forint önerőt biztosított – hangsúlyozta a polgármester.
A korszerűsítés során az épületet úgy alakítják át, hogy energiatakarékosan működjön. Emellett korszerűsítik az orvosi eszközparkot, például az eszközök egy része digitális lesz. Az osztály folyamatos ellátást biztosít majd, és az eddigi 4 helyett 6 betegággyal fog működni – tudtuk meg a polgármesteri hivatalban tartott ünnepi aláíráson.
Dr. Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója kiemelte, az unió által támogatott projekt megalapozza a kórház másik, 1,5 milliárdos pályázatát. Jelenleg a két pályázat terveit hangolják össze. A sürgősségi osztály korszerűsítésére vonatkozó projekt előkészítése két éve kezdődött, a beruházás 2011 nyarára készülhet el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.