- hirdetés -

Magabiztos és kötelező orosházi győzelem. Két rivális kiesett a bajnoki címért folyó küzdelemből.
Orosháza FC – Battonyai TK 9 – 0 ( 2 – 0 )
Orosháza, Mátrai Sándor stadion, 700 néző.
Vezette: Bánáthy J. ( Török, Hegyesi)

Orosháza: Molnár – Szűcs, Futaki, Balogh, Szabó N. (Juhász N. 46. perc) – Retek, Mike ( Pálinkó 53. perc), – Baranyai ( Lupsa 63. perc), Buza, Szabó T.
Edző: Kvasznovszky József

Battonya: Schvarcz – Boros, Laurinyecz, Roczkó, Bozsár ( Szabó 82. perc) – Werle, Varga P., Ács L., Fritea – Nagy A., Bogdan ( Gál K. 50. perc)
Edző: Mákos Árpád

Már a 7. percben megszerezte a vezetést az OFC. Szabó T. visszagurított labdáját Buza vágta a kapu közepébe (1 – 0)
A 9. percben Fritea ütésért a kiállítás sorsára jutott. A 14. percben Kerepeczki jobb oldali beadását Buza estében fölé emelte. A 21. percben Szabó T. vihette a kapusra a labdát, de hosszan szöktette magát és a kapusba lőtt.
A 27. percben Mike remek labdával ugratta ki Baranyait, a csatár átemelte a labdát Schvarcz kapuson, végül Kerepeczki passzolta be a labdát egy lépésről a hálóba (2 – 0)
A 31. percben Baranyai éles szögből leadott lövését öklözte a mezőnybe a kapus. A 38. percben egy ritka ellentámadás végén szöglet után Ács L. lőtt 16 méterről mellé.

A félidőben köszöntötték a bajnokságot nyert OMTK-ULE U13-as csapatát. Az okleveleket, érmeket Restály György az Orosháza FC Kft. ügyvezetője, Petneházi György az OMTK-ULE 1913 elnöke és Csizmadia Imre a Rákóczi Vasas SE elnöke adta át.

A második félidő is góllal kezdődött. A 48. percben kapu előtti kavarodás végén az előrelopakodó Futaki lőtt a jobb alsó sarokba (3 – 0)

Hálóban a negyedik gól (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Hálóban a negyedik gól (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Az 55. percben Juhász N. alapvonal közeléből visszagurított labdáját rúgta Szabó Tamás közelről a hálóba (4 – 0)
Az 57. percben szinte megismétlődött az előbbi jelenet. Juhász N. átívelt labdáját Szabó T. fejelte egy lépésről a kapu bal alsó sarkába (5 – 0)
A 61. percben a csereként beállt Pálinkó labdáját ismét Szabó T.rúgta 16 méterről a kapu közepébe (6 – 0)
A 65. percben Baranyai bal oldali beadását Szabó T. csúsztatta fejjel a hálóba, mesternégyes! (7 – 0)
A 67. percben Pálinkót lökték fel a 16-oson belül, 11-es! A megítélt büntetőt a sértett értékesítette (8 – 0)
A 81. percben Buza egyéni akciója végén állította be a végeredményt: (9 – 0)
Csapatunk a gyors vezetés tudatában és az emberelőnyét kihasználva magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a széteső csapat benyomását keltő Battonyával szemben. A második félidőben az Orosházának minden sikerült, ugyanakkor a vendégek még néhány lépésről sem találtak be a kapuba.
Kvasznovszky József: – Magabiztos győzelmet arattunk az egykor szebb napokat látott Battonya ellen.
Mákos Árpád: – A nálunk kialakult helyzetet hűen tükrözi a mai eredmény, a korai kiállítás után csak idő kérdése volt, hogy mikor taglózza le csapatunkat az OFC. Sok sikert kívánok az Orosházának az utolsó, sorsdöntő fordulóra!

A mérkőzés után jött a hír, miszerint a rivális Kecskemét és az ESMTK kikapott, így mindkét csapat „elszállt” a feljutásért való harcban. Az Orosháza egy ponttal vezeti a tabellát a Szolnok előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.