- hirdetés -

Van szelíd, van félénk, van élénk és ott a túlélő. Egy azonban közös bennünk, egyetlen vágyuk, hogy hű társai lehessenek egy igazi gazdinak.

Játszópajtás kerestetik!

Napokig a városban kóborolt ez a fajtatiszta, vörösbarna labrador szuka kutya. Nagyon barátságos, szelíd, a gyerekeket kifejezetten szereti. Autóhoz szokott, mert egy ugrással bent termett a csomagtérbe. Fülében tetoválás nyomai látszanak.

Na gyere, gyere játszani (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
Na gyere, gyere játszani (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
Reménykedünk benne, hogy csak elszökött otthonról, és gazdája jelentkezik érte, de új gazdi jelentkezését is várjuk, hiszen egy igazi családi kedvenc, kisgyerekek játszópajtása lehetne.

Szörcsi, a túlélő

Az idén januárban egy autószerviz fogadta be Szörcsit. Éktelen nagy sebek voltak a testén, napokig kétséges volt életben maradása. Szörcsi azonban szépen meggyógyult, és azóta is ott él a műhelyben. Nagyon barátságos, vidám kis fickó, de a kan kutyák társaságát nem kedveli.

A sebek begyógyultak, már csak egy gazdi kellene
A sebek begyógyultak, már csak egy gazdi kellene

Foxi Ali, a jelzőkutya

Sok éve él már a menhelyünkön Foxi Ali. Félénk, kissé visszahúzódó, de keresi az ember barátságát. Sajnos nem volt még olyan gazdája, aki megtaníthatta volna bízni az emberben, félve tartja oda a fejét, ha simogatjuk. A fajtára jellemzően figyelmes, jelez minden apró, idegen zajt, remek házőrző, már csak egy igazi gazdi hiányzik az életéből, akinek éberségével meghálálná a gondoskodást.

Foxi Ali évek óta várja a gazdit, aki megtanítja bízni
Foxi Ali évek óta várja a gazdit, aki megtanítja bízni

Bundás, a ragaszkodó

Bundás fél évet töltött a városi befogótelepen, mire lehetőségünk lett kihozni menhelyünkre. Megközelíthetetlen volt, morgott, vicsorgott, hiszen hónapokig egy szűk kis lukban élt, szinte a falra volt tapadva, mozdulatlanul ült, alig evett. Elkábítva sikerült csak elszállítani. Bundásunk a költözés napján átélte a teljes átváltozást. Mintha kicserélték volna, érdeklődő lett, és alig várja, hogy emberközelben legyen.

Bundásnak mindene a simogatás
Bundásnak mindene a simogatás
A simogatás a mindene, nem szeret osztozni a gazda szeretetén, kisajátítja az embert, szinte körülrajongja. Nagyon nagy mozgás igénye van, sokat szaladgál, boldogan ugrik gondozója nyakába, és szinte átkulcsolja lábaival azt, aki egy kicsit is kedves hozzá. Féltékeny természetű, ezért egyedüli kutyának ajánljuk.

Ha valamelyik kutyust szeretnéd magad mellett tudni, esetleg másikat szeretnél örökbe fogadni, nézz szét a Szikhát Kutyamenhely honlapján. Telefonszám: 06-70-619-2307.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.