- hirdetés -

Városunkban vendégeskedett a hét végén a szerb és a magyar serdülő kézilabda válogatott. Mindkét együttes az olimpiai reménységek tornájára készül és Orosházán adtak egymásnak randevút.
Csütörtökön és pénteken este csapott össze a két csapat. Mindkét mérkőzés nagy csatát hozott és – sajnos – két szerb győzelmet. Szabó Lászlóné, a válogatott szakvezetője a második mérkőzés után elmondta, hogy egyáltalán nincs elkeseredve a két vereség miatt. A csapat még csak nemrég került össze és bár a válogatás – érzése szerint – jól sikerült, még sokat kell a játékosoknak csiszolódni. Egyik találkozón sem játszott alárendelt szerepet a társaság és még nagy fejlődési lehetőség van az együttesben.
Ugyancsak nagy megmérettetésre készülnek az orosházi kézilabdás fiatalok. A Táncsics Gimnázium csapata (OFKSE ifi) bejutott a jövő hét végi Diákolimpia országos döntőjébe. A legjobb nyolc között nehéz feladat vár a mieinkre, hisz a nagy első osztályú klubok fiataljaival kell összemérni erejüket. Ki is használták az alkalmat, melyet a szerb válogatott itt tartózkodása jelentett és péntek délelőtt háromszor huszonöt perces felkészülési mérkőzést játszottak déli szomszédaink ellen. Az orosházi srácoknak sikerült az, ami a válogatottnak nem. A három 25 perces „félidőből” az első kettőn legyőzték a szerb válogatottat.( Történt mindez egy reggeli futóedzés után.)
Kopornyik Zsolt: – Nem szabad messzemenő következtetést levonni ebből. Jó alkalom volt ez a meccs arra, hogy a fiúkat tűzben tudjuk tartani a diákolimpia döntője előtt. Nagyon nehéz feladat vár ránk és továbbra is azt mondom, hogy minden ottani győzelem a bravúr kategóriába tartozik. Remélem, sok orosházi szurkoló biztatja majd Vásárhelyen a csapatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.