- hirdetés -

Mindig jó érzés, ha arról hall az ember, hogy valakik összefognak egy jó cél érdekében. Ezúttal a jó cél, egy emlékezetes gyereknapi buli, amelyben a fürdőzésen, játékon felül a mozgás, a sportolás is nagy szerepet kap.
Orosháza  Város Általános Iskolája József Attila Tagintézménye és az Orosházi Kyokushin Szabadidő Kör Egyesület közös szervezésében Gyopárosfürdőn rendezik meg az iskolások gyermeknapi buliját, melyet Euro-bic mozgásfesztivállal és versennyel kötnek egybe június 4-én, pénteken 10 órától. A részletekről az OKSZKE elnökét, Zsiga Zsoltot kérdeztük.
– Az a célunk, hogy idén ne csak a megszokott gyermeknapi bulin vegyenek részt a gyerekek, hanem egy emlékezetesebb, nívósabb programmal köszönthessük őket. Egyesületünk Aerobic szakosztálya azzal támogatja a rendezvényt, hogy a mozgásfesztivál, illetve az FTE rendszerű verseny szakmai lebonyolítását magára vállalta. Mi is ez? Először is sikerült meghívnunk Katus Attila hétszeres aerobic világbajnokot, akivel a gyerekek együtt mozoghatnak. Ő fog a résztvevőknek egy koreográfiát bemutatni és megtanítani.
Miközben a gyerekek csinálják a gyakorlatot, a Magyar Aerobic Szövetség képviselői,(akikkel a tavalyi országos aerobic versenyen a zsűriben találkozhattunk) Marcsa Barbara, Csuka Jolán és Szegedi Ferenc sétálnak a sorok között és mint a régi táncversenyeken, egy-egy versenyzőre rámutatnak. Ők lesznek a kiesők. Ahogy az idő halad, egyre kevesebben lesznek, míg végül csak a győztesek maradnak.
– Az értékelés természetesen korosztályonként, külön zajlik majd. Mindenki részt vehet a küzdelemben, kortól és nemtől függetlenül. Természetesen a rendezvényt nem csak az egyesületünk támogatja. A további szponzorok jóvoltából minden résztvevő emlékjelvényt, egy-egy péksüteményt, üdítőt kap. Most, első alkalommal, még nem minden orosházi iskolás lesz jelen, de reméljük, hogy sikerül hagyományt teremteni és a későbbiek során már kiterjeszthetjük ezt a gyermeknapi mozgásfesztivált az egész városra – mondta Zsiga Zsolt.
A verseny természetesen csak egy része lesz a gyermeknapi bulinak. Emellett az „ünnepeltek” kipróbálhatnak minden jót, amit csak Gyopárosfürdő kínál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.