- hirdetés -

Programok sokasága várta Pünkösd hétfőn a családokat a Czina iskolánál.
Gyermek- és családi napot tartott a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete május 24-én. A programok összeállításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a gyerekek mindenképpen együtt kapcsolódhassanak ki szüleikkel.  Szilágyiné Bella Margit az egyesület vezetője elmondta, hogy a mesevilág, adományosztás és ügyességi versenyek három szálán futott a rendezvény.

Kiürült a mesebolt

Babszem Jankó vándorlása Meseországban címmel a gyerekeket mesés próbatétel várta. Hat állomáson keresztül érdekesebbnél érdekesebb ügyességi és elméleti feladatokat hajtottak végre az apróságok szüleikkel együtt. Jutalmuk azonban nem pontok voltak, hanem varázsbabok, melyet végül a meseboltban értékes ajándékokra válthattak.
Míg a kisebbek a mesék világába utaztak, addig a nagyobbak ügyességüket tehették próbára a sportpályán. A jutalmazás természetesen itt sem maradt el. A rendezvényen mindezek mellett még számos különlegesség várta a gyerekeket. Játszhattak óriás társasjátékkal, ahol ők maguk voltak a bábuk. Felemelkedhettek a magasba a tűzoltóság jóvoltából, lovaskocsikázhattak, sőt még egy limuzinnal is utazhattak.  Játszóház, kutyás bemutató, sorjátékok, aszfaltrajzverseny is színesítette a programot. Sőt adományosztásra is sort kerítettek ezen a napon.

Ötletes és mókás játékok várták a családokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ötletes és mókás játékok várták a családokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A rendezvény egyben ünnep is volt, hiszen az egyesület ismét átvette Németh Béla polgármestertől az „Orosháza városért” díjat, melyet a városalapítási ünnepségen kaptak.
– Ez az elismerés az egyesület minden tagjának és a végigdolgozott 19 évnek szól. Ezért szerettük volna, ha mindenki részesül az ünnepi pillanatban – hangsúlyozta Szilágyiné Bella Margit.
Az egyesület vezetőségének a délután közgyűléssel folytatódott, ahol elfogadták a múlt évről szóló beszámolót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.