- hirdetés -

Ballagási ünnepséget tartottak május 21-én, péntek délután az Ifjúság úti óvodában.
Az esős időjárás miatt a Czina Sándor tagintézmény tornatermében rendezték meg az ünnepséget. A ballagó nagycsoportosok izgatottan készülődtek az öltözőben, hiszen búcsúzóul „Leányvásár” címmel tréfás csúfolódásokból, párválasztásból és ugrós improvizálásból álló csokrot mutattak be szüleiknek és óvodástársaiknak. A műsort Halász Éva néptáncoktató óvodapedagógus tanította be a leendő iskolásoknak.

Verssel is búcsúztak

A bemutatót követően a gyerekek ünneplőbe öltöztek és immár versekkel búcsúztak az óvodától, a szeretett óvónéniktől, dajkáktól és óvodástársaktól. Majd Csillagné Bellák Anikó telephelyvezető mondott ünnepi köszöntőt.
– Az emlék olyan virág, amely nem hervad el soha, Eső nem tépi el, szél nem hordja tova, Gyűjtsél tehát csokorba, amennyit csak lehet, A csokor közt őrizd meg óvodás éveidet.

A búcsúzó ovisok (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A búcsúzó ovisok (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Majd név szerint behívta a ballagó nagycsoportosokat, akik oldalán már ott volt a tarisznya, tele sok sok emlékkel, útravalóval. Az Ifjúság úti óvodában 17 gyermek életében kezdődik el egy új fejezet ősztől.
Barányi Barnabás, Horváth Jázmin, Budai Edvin, Mészáros Fanni, Vass Máté, Ilucán Dániel, Kamasz Linda, Hornok Gergő, Nagy Dorina, Pallag Csaba, Tóth Dávid, Horváth Bíborka, Zsótér Márk, Tajti Roland, Lődi Réka, Dinya László és Zatykó Márk. Ők szeptemberben az óvoda helyett már az  iskolába mennek, ahol a felhőtlen játék helyett a tanulásé lesz a főszerep.
A köszöntő szavak után az óvoda búcsúzott a hamarosan nyugdíjba vonuló Fekécs Istvánnétól, Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának vezetőjétől is. Majd az Ifjúság úti óvoda szülői munkaközösségének két képviselője köszönte meg a ballagó gyerekek szülei nevében az intézményben dolgozók áldozatos munkáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.