- hirdetés -

Az orosházi férfi kézisek Békésen legyőzték a hazai pályán 48 meccse veretlen házigazdát, ezzel feljutottak az NB I-be. Itt a részletes meccsbeszámoló interjúkkal és fotókkal.
Erste Békési KC – Orosházi FKSE  24 – 26 (10 – 11)
NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Békés, 300 néző.
Vezette: Horváth Péter és Marton Balázs
OFKSE: KOVÁCS R – BERTA, KARDOS 3, DUNKL 1, VARGA 4, KÓSA 3, BALDA 2, cs.: HERJECZKI(kapus), AMBRUS 2, RAFFAI, KOVÁCS A 4, BAJUSZ A 5, DUKIC 2, ORSZÁGH. Edző: FÜZESI FERENC.
Kiállítások: 16 perc ill. 18 perc. Hétméteresek: 9/4 ill. 7/5.
A bajnoki cím volt a tétje a békési mérkőzésnek. Nem volt egyszerű dolga a Füzesi legénységnek, hisz az ellenfél a tabella 3. helyén álló, bajnoki mérkőzésen, hazai pályán 48 meccs óta veretlen(!) Békés csapata volt. A nagy tét az elején kissé rányomta a bélyegét a játékra. Mindkét csapat idegesen kezdett és ez apró technikai hibákban jelentkezett, főként orosházi oldalon. A házigazdák jöttek ki jobban az első pár percből (5. perc 3-2).

Ambrus "Dodi" repül - szárnyalt az orosházi csapat is egész évben (klikk a képre)
Ambrus "Dodi" repül - szárnyalt az orosházi csapat is egész évben (klikk a képre)
Egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő. Végig egy-két gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (15. perc 7-6, 25. perc 10-9). Az orosházi csapat a jól bevált agresszív, nyitott védekezését alkalmazta, míg Gávai mester tanítványai a masszív hatos fallal próbálták útját állni a vendég támadásoknak. A játékra leginkább az óriási küzdelem volt jellemző. Kőkemény, a durvaság határát súroló védekezés és mindkét oldalon remek kapusteljesítmény. Szünet előtt három perccel, 10-10-nél értük utol a házigazdákat, majd még rá is sikerült egyet tenni, így egygólos orosházi  előnynél mehettek pihenőre a csapatok.

A nagy csatában átlövőnk, Berta Gabi a 10. percben megsérült. Bevitték a békéscsabai kórházba, ahol begipszelték az ujját.

A második felvonás orosházi góllal kezdődött és folytatódott a szauna forróságú csarnokban a fogcsikorgató küzdelem. A forgatókönyv annyiban változott, hogy most már a békésiek futottak az eredmény után. Több alkalommal is sikerült kiegyenlíteniük, de a vezetést csak akkor tudták újból magukhoz ragadni, amikor egyszerre három orosházi játékost is kiállítottak a játékvezetők (45. perc 18-17). Hiába volt azonban minden erőfeszítésük, mert újabb öt perc elteltével már ismét vendég vezetést regisztrálhattunk (50. perc 19-21).

A mérkőzést teljes egészében megnézheted az Orosházi Városi Televízióban. Május 23-án, 24-én és 25-én (vasárnap, hétfőn és kedden) 17 órától adjuk a meccset, hogy mindenki átélhesse a bajnoki cím megszerzését.

Füzesi mester az utolsó negyedórára beküldte irányítani a combhajlító izom húzódással bajlódó Kovács Attilát – nem is hiába. A nagy termetű békési játékosoknak két dolog tett rosszat. Az egyik a csarnokban uralkodó forróság, a másik pedig az orosházi srácok által diktált óriási iram. Szemmel láthatóan fáradni kezdtek. Kis túlzással azt mondhatnánk, hogy némelyikük a fülén is vette volna a levegőt, ha ez lehetséges lenne. A mieink bírták erővel fizikálisan és mentálisan egyaránt. A lefújás előtt két perccel három volt az előny. Ekkor szólalt meg először a várva várt, de babonából eddig ki nem mondott rigmus: Bajnok csapat! Bajnok csapat!
A háromból végül kettőt meg tudtak őrizni a fiúk és a lefújás után kezdetét vette az örömünnep orosházi módra. Először Füzesi mester kelt szokatlan légi útra játékosai jóvoltából, majd pezsgők durrantak és a parkett pillanatok alatt eufóriában ünneplő, ölelkező játékosokkal és szurkolókkal telt meg. Nagyon jó volt ezen az estén Békésen, orosházinak lenni.
Füzesi Ferenc: – Csak gratulálni tudok a játékosoknak. Akkor játszottak legjobban, amikor a legjobban kellett.
Rajki István elnök, OFKSE: – El sem lehet mondani, milyen érzés ez. A fiúk nagyon megküzdöttek a győzelemért. Sokat köszönhetünk a szurkolóknak is, ők voltak a 8. játékos a pályán.
Országh Ádám: – A világ legjobb érzése most ez, hogy megnyertük a bajnokságot. Nem volt egyszerű mérkőzés, de kitartott mindenki.

A szurkolók önfeledten ünnepelték a csapatot (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A szurkolók önfeledten ünnepelték a csapatot (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Kardos Róbert: – Hosszú évek óta várjuk, hogy eljussunk erre a pontra. Nagyon boldogok vagyunk, mindenkinek köszönjük, aki átjött Békésre.
Németh Béla, polgármester: – Gratulálok a csapatnak, és mindazoknak, akik eljöttek ide és szurkoltak tiszta szívükből. Rendkívüli örömmel tölt el bennünket a győzelem és a bajnoki cím, boldogok vagyunk.
dr. Dancsó József, alpolgármester: – Szenzációs volt az orosházi csapat, nagyon nagy élmény volt a meccs. Gratulálok mindenkinek. A munka meghozta eredményét, csak így tovább.

Mindenképp szót kell ejteni a csapatot elkísérő több mint 100 szurkolóról, akik az izgalmak közepette lankadatlanul buzdították a srácokat és szinte hazai pályát varázsoltak a békési „szaunából”. A bajnokcsapat buszát is szépszámú csapat várta az Eötvös csarnoknál. A környéken lakók nem díjazták a kissé hangos fogadtatást, kihívták a rendőröket. De hát ők még nem tudták, hogy az OFKSE a BAJNOK CSAPAT!!!!!!!!!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.