- hirdetés -

Elkezdődtek a katolikus templom belső felújítási munkálatai, az állványzatot már felállították, és előkészítik a felületeket a festéshez.

Az önkormányzat 7 millió forintot adott – akárcsak a többi történelmi egyháznak – erre az évre, ebből fedezik a költségek jó részét. A teljes összeg mintegy 12 millió, a különbözetet adományokból és az egyházközség forrásaiból pótolják – tudtuk meg Fazakas Attila plébániai kormányzótól.

A katolikus templom kívül-belül megújul (Fotó: Melega Krisztián)
A katolikus templom kívül-belül megújul (Fotó: Melega Krisztián)

A szükséges engedélyek megszerzése után indulhatott a templombelső szépítése, amely a falfelületek festését, a padok és a bejárati ajtók felújítását jelenti. A végső képet az egyszerűség jellemzi majd, a mennyezeti freskók csak egy tisztítást kapnak, de ez is hozzájárul a hely méltóságának emeléséhez. A munkálatok nagy részét az orosházi Iványi Építőmester Kft. végzi, várhatóan július végén adva vissza a megszépült terepet.

A szentmiséket hétfőtől szombatig a régi plébánia épületének tanácstermében tartják este 6 órától, a vasárnapit 10 órától a szentetornyai katolikus templomban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.