- hirdetés -

Kárai Tamás, az ASI Rallye Club versenyzője az elmúlt évben a 2. helyen végzett a Division 1-es Autocross Európa-bajnokságon.
A 2010.évi bajnokság április 24-25-én Portugáliában kezdődött. A Mitsubishit Skoda Fábiára váltó versenyző számára balszerencsésen indult az új szezon. Az első előfutamban az elektronika mondta fel a szolgálatot, a másodikat megnyerte, a harmadik futamban kigyulladt az autó, ezért a döntőn már nem tudott rajhoz állni, így a 8. helyen végzett.

Kárai Tamás
Kárai Tamás
A második versenyt május 1-2-án Spanyolországban, Barcelona mellett rendezték, ahol felújított autóval állt rajhoz. Az első futamot úgy nyerte meg, hogy a sebességváltó végig első fokozatban maradt. A 2. előfutam is Kárai győzelmét hozta és 2. legjobb idővel került a döntőbe. Az orosz Korshunovval és a holland Peetoommal vívott ádáz küzdelem végén a hollandot megelőzve a 2. helyen ért célba.
A kiváló orosházi versenyző a két verseny után az összesített versenyben a 4. helyen áll. A hazaérkezés után így összegezte tapasztalatait az ASI Rallye Club versenyzője:
– Két futamon vagyunk túl. Nagyon el voltam keseredve a portugál verseny után, mivel tönkrement a főmotorunk és még a döntőben sem tudtam rajhoz állni. A spanyol verseny után olyan tanúságokkal lettünk gazdagabbak, melyek a jövőben biztosan más szemlélettel indítanak el minket egy-egy versenyhétvégére: az autót folyamatosan meg kell ismernünk és a vezetési stílusomat is teljesen át kell formálnom. Más kanyaríveket igényel a Fábia és sokkal hamarabb is kell váltanom a rövidebb áttétel miatt. A köridőket elemezve úgy gondolom, jó úton járunk. Már csak a befektetett energiát kell átváltani a dobogó legfelső fokára.
A harmadik futamra május 22-23-án kerül sor Lettországban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.