- hirdetés -

Hatalmas csatában győzött Békésen a férfi kézilabdacsapat. Ezzel megnyerte a bajnokságot és feljutott az NB I-be!
Békési FKK – Orosházi FKSE 24 – 26 (10 – 11)
A tét óriási volt: ha csapatunk ikszel vagy győz, akkor megnyeri az NB I/B keleti csoportját, és hosszú évek után újra a legmagasabb osztályban játszhat.
Ez rá is nyomta bélyegét a meccs elejére. Ideges voltak a mieink, többször kiesett a labda a kezükből, sok volt a technikai hiba. Azonban Kovács Robi a kapuban szenzációsan védett, így tartotta a lelket a fiúkban.  Már hárommal is vezetett az ellenfél, ám a félidő vége előtt 3 perccel 10-10-nél utolértük őket és a vezetést is sikerült átvennünk.

Önfeledt ünneplés a meccs után (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Önfeledt ünneplés a meccs után (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A szünet után góllal kezdtünk, de a Békés nem hagyta hogy ellépjünk. Hullámzó volt a játék. Vezettünk kettővel, de a házigazdák feljöttek, és ismét náluk volt az előny. Ez a csiki-csuki ment a hajráig. Akkor azonban fáradni látszott a Békés, nálunk viszont rendben volt minden, gyorsvonati sebességgel vittük a támadásokat Kovács Attila vezérletével. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen 2 perccel a vége előtt már hárommal vittünk. Ebből kettőt meg is tartottunk, ami azt jelentette, hogy az újabb két pont birtokában az utolsó fordulóban megnyertük a bajnokságot.
Legalább 150 orosházi szurkoló ment át a meccsre, akik szabályosan hazai pályát varázsoltak Békésre. A lefújás pillanatában pedig elkezdődött az önfeledt ünneplés.
Füzesi Ferenc: – Gratulálok a fiúknak. A legnehezebb pillanatban játszottak a legjobban. Méltó volt ez a meccs a bajnokság befejezéséhez és megnyeréséhez.

A mérkőzést teljes egészében megnézheted az Orosházi Városi Televízióban. Május 23-án, 24-én és 25-én (vasárnap, hétfőn és kedden) 17 órától adjuk a meccset, hogy mindenki átélhesse a bajnoki cím megszerzését.

Bővebb beszámolóval, fotókkal, videóval, interjúkkal vasárnap jövünk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.