- hirdetés -

Diákolimpiai országos döntőt játszhatnak a III. korcsoportos orosházi kézilabdás lányok.
A közelmúltban az Eötvös téri csarnokban rendezték meg az 1997-1998-as születésű kézilabdás leányok országos diákolimpiai elődöntőjét, ahol Orosháza Város Általános Iskolájának csapata kiharcolta a legjobbak közé kerülést. A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett bajnokságra országszerte 215 korosztályos csapat nevezett.
Az elődöntő első mérkőzésén a Kisteleki Általános Iskola csapatával mérkőztek meg az orosházi lányok. A pótselejtezőből bejutott kistelekiek nem jelentettek jelentős kihívást a hazai együttesnek.
Orosháza – Kistelek 14-9 (8-4)
Góllövők: Balogh V., Szűcs D. 4-4, Antal D. 3, Kenyeres B. 2, Mészáros Á. 1.
A második találkozón már az országos döntőbe jutás volt a tét. Gyarmati Nóra növendékei könnyedén vették ezt az akadályt is, így száz százalékos teljesítménnyel jutottak az ország nyolc legjobb iskolai csapata közé.
Fehérgyarmat – Orosháza 11-28 (6-15)
Góllövők: Balogh V. 12, Antal D. 11, Szűcs D. 4, Tornyi-Molnár A. 1.
Az elődöntő végeredménye:
1. Orosháza
2. Fehérgyarmat
3. Kecskemét
4. Kistelek
Az országos döntőt június 16-18-án Pécsett rendezik meg, ahol az orosházi lányok többek között Győr, Dunaújváros és Szeged általános iskoláinak együtteseivel mérkőznek meg a minél előkelőbb helyezésekért.

Orosháza Város Általános Iskolájának csapata: Szaszkó Szabina, Zsedényi Eszter (kapusok), Antal Dorina, Balogh Vanessza, Bene Viktória, Borbély Fruzsina, Borgulya Alexandra, Dobos Dominika, Kenyeres Barbara, Mészáros Ágnes, Szűcs Dalma, Tornyi-Molnár Adrienn, Zvolenszky Nóra. Edző: Gyarmati Nóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.