- hirdetés -

Nem mindennapi jelenet zajlott le szerda délután Orosházán. Másnap megszólalt az ügyben a rendőrség is.
Olvasóink jelezték, hogy délután kommandósok segítségével történt rendőri akció a Rákóczi utcai háztömbben – melynek folyosója a Tas utcára néz.

A kommandósok távoznak a helyszínről (Fotó: Melega Krisztián)
A kommandósok távoznak a helyszínről (Fotó: Melega Krisztián)
A szemtanúk elmondása szerint több speciálisan képzett rendőr hangosan dörömbölt az ajtón, melyet nagy sokára nyitott ki egy férfi, akit először a folyosóra vittek, majd nem sokkal később visszavittek a lakásba.
Mivel a lakás bejárata egy utcára néző függőfolyosón van, így mindenki szeme láttára zajlott az esemény. A helyszínre érkezve stábunk annyit látott, hogy a kommandósok elhagyják az épületet, ám a férfit nem vitték el. A szemtanúk elmondása szerint a zöld mikrobusz távozása után több civil nyomozó a helyszínen maradt.
Az ügyben még szerda délután telefonon kerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét. Pengő Erzsébet azonban későbbre ígért tájékoztatást.
A megyei rendőrség csütörtökön 11 órakor küldte el szerkesztőségünknek az alábbi szűkszavú közleményt:
„A tegnapi napon Orosháza belvárosában a megyei és a helyi nyomozók a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Osztályával közösen rendőri intézkedést hajtottak végre. Az Akció Osztály munkatársai az intézkedés alapjául szolgáló, rendelkezésre álló adatok alapján a szakszerű és jogszerű intézkedés végrehajtásnak biztosítása érdekében működtek közre.”
Az ügyről bővebb tájékoztatást nem kaptunk, így továbbra is kérdéses, kit és milyen ügyben kerestek a rendőrök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.