- hirdetés -

A Táncsics Gimnázium ’93-’94-es korosztályú fiú és lány kézilabda csapata is elődöntőt játszhatott a közelmúltban.
A lányok versenyének Kecskemét adott otthont, ahol a mieink ellenfelei a hazaiak mellett a budapesti József Nádor Gimnázium (Vasas) és a Jászberény csapatai voltak.
Az első mérkőzésen az orosházi lányok fölényes és magabiztos győzelmet arattak a házigazdák ellen 27 – 8 arányban. Sajnos a döntőre, a József Nádor Gimnázium elleni csatára már nem maradt elég puskapor. Szoros, nagy csatában alulmaradtunk két góllal, így a fővárosi csapat jutott az országos döntőbe. Második lett az orosházi csapat, harmadik a Jászberény és negyedik a Kecskemét gárdája. Az edző, Marton Richárd szerint a lányok keményen harcoltak, jól játszottak, de ez most nem volt elég a döntőbe jutáshoz.

Az orosházi lánycsapat: Czombos Aliz, Czető Kata, Dancsó Dalma, Farkas Kitty, Forgács Regina, Gregus Fanni, Jantó Adrienn, Juhász Dalma, Komáromi Nikolett, Makai Veronika, Szokolay Jennifer, Tóth Borbála. Edző: Marton Richárd.

Ugyancsak az országos döntőbe jutás volt a tét május 14-én a fiúk számára a Táncsics csarnokban. A hazai csapatnak a Nyíregyháza és a Hajdúszoboszló gárdája volt az ellenfele, akikkel körmérkőzésen döntötték el a helyezések sorsát. Az első meccsen 10 góllal bizonyult jobbnak a Táncsicsos különítmény a hajdúszoboszlóiaknál. A második találkozón a Nyíregyháza szoros mérkőzésen szintén győzni tudott, ezzel a harmadik helyre rangsorolva a hajdúságiakat.
Következhetett egy ki-ki meccs az első helyért. Ezen a találkozón az orosháziak semmit nem bíztak a véletlenre és 40-14 arányban lehengerelték a nyírségieket. Hódmezővásárhelyen június 4-6-án rendezik az országos döntőt, ahol a papírforma szerint ismét illusztris társaságba (Veszprém, Szeged, PLER stb.) kerülnek a fiúk, akik remélik, hogy sok orosházi szurkoló előtt vívhatják a döntő küzdelmeit.

A döntős fiúcsapat: Balassa Dániel, Benák Krisztián, Csányi Attila, Csernák Erhard, Döme Szabolcs, Győri-Dani Dávid, Héjja Ádám, Kardos Gábor, Lehoczki Ádám, Macskáski Márkó, Manojlovic Borisz, Megyeri Péter. Edző: Marton Richárd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.