- hirdetés -

Olvasóink jelezték kedden nem sokkal 12 óra után, hogy a mentőhelikopter a belváros felett köröz, és láthatóan le szeretne szállni, de nem tud.
A piactér környékén rengeteg ember nézte a manővereket, és találgattak, vajon mi történhetett. Miután a helikopter nem tudott leszállni, többen tudni vélték, hogy ezt a nagy szél akadályozta meg és visszarepült a bázisra.

A szél nem okozott gondot a leszállásnál (Fotó: Benkő László)
A szél nem okozott gondot a leszállásnál (Fotó: Benkő László)
Az ügyben megkerestük dr. Túri Pétert, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. vezetőjét, aki a repülés tényét megerősítette, de pontosította a szárnyra kapott információkat.
– Az egyik orosházi mentőgépkocsi személyzete újraélesztést kezdett a Könd utcán, és közben egy magasabb felszereltségű esetkocsit kért a központtól. De mivel nem volt elérhető rohamkocsi a környéken, ezért az irányítás a szentesi helikoptert riasztotta. A megadott címen álló mentőautó fentről nehezen volt észrevehető, ezért tett a helikopter – a cím pontosítása és a megfelelő leszállóhely kiválasztása miatt – két kört a helyszín felett. Egyébiránt ez a normál eljárás a helikopter pilótájától, ezt láthatták a járókelők az utcáról. A szélnek semmi köze nem volt az esethez, a leszállás rendben megtörtént, azonban az újraélesztés sajnos sikertelen volt – mondta el dr. Túri Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.