- hirdetés -

Fölényes orosházi győzelem a nyíregyháziakkal szemben. Az utolsó fordulóban nehéz meccs vár a fiúkra, de már a döntetlen is elég a bajnoki címhez.
OFKSE – Nyíregyháza KSK : 32 – 23, (16-9). NB1/B-s férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 400 néző. Vezette: Baranyi – Szloska.
Orosháza: KOVÁCS R. – KOVÁCS A. 4, BERTA 3, KARDOS 3, DUNKL 3, ORSZÁGH 4, KÓSA 3. cs.: HERJECZKI (kapus), AMBRUS 3, RAFFAI, BAJUSZ 2, VARGA 1, DUKIC 3, BALDA 3.
Edző: FÜZESI FERENC
Az Eötvös csarnok közönsége két hazai győzelemért szorított ezen a szombat délutánon. Az egyik természetesen az orosházi, a másik pedig a kiskunfélegyházi mérkőzésre vonatkozott, hiszen a kunságiak vendége a nagy rivális, Diósgyőr gárdája volt. Ha mindkét helyszínen hazai győzelem születik, az OFKSE az utolsó, békési meccs eredményétől függetlenül bajnok lett volna.
Az orosházi játékosok persze tudták ezt és óriási akarással, lendülettel vetették magukat a küzdelembe. Rögtön a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, amit aztán már nem is adtak ki a kezükből. Az erősen tartalékos nyírségiek egy ideig tartották a lépést (7.p. 4-3). Az első néhány percet követően aztán a mérkőzés jótékonyan nélkülözte az izgalmakat. A jól bevált nyitott, sok lábmunkán és gyorsaságon alapuló védekezés jól működött és támadásaink is rendre góllal fejeződtek be. Ennek eredményeképp a hazai csapat lassan, de biztosan növelte előnyét (13.p. 8-4, 19.p. 10-6).

Óriási akarással küzdöttek a mieink (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Óriási akarással küzdöttek a mieink (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A foghíjas, ifistákkal megerősített vendégcsapat hősiesen küzdött. Keményen védekeztek és minden rafinériát latba vetve támadtak, de ezen az estén ez csak a robogó „orosházi expressz” némi lassítására volt elegendő. A jó védekezéshez kitűnő kapusteljesítmény is társult a hazai oldalon – Kovács Robi jóvoltából – így  megnyugtatónak mondható, hétgólos különbségnél mehettek pihenőre a csapatok.

Örömkézi orosházi módra

A második félidő orosházi góllal kezdődött. A nyíregyháziak megpróbálták irányítónkat emberfogással kivenni a játékból, de gyakorlatilag csinálhattak bármit, a különbség tovább nőtt (36.p. 19-11). Ráadásul a tovább robogó orosháziakkal ellentétben a vendégek szemmel láthatóan elkezdtek fáradni. A közönség a 42. percben számolt rá először a nyírségiekre (42.p. 23-13). Ezután kezdődött a fieszta. Örömkézilabda orosházi módra, indításokkal, trükkös gólokkal. A két bajnoki pont sorsa nem forgott veszélyben – sőt (50.p. 29-16).

Állva tapsolt a közönség
Állva tapsolt a közönség
A csapat a közönségnek játszott, a publikum pedig vastapssal hálálta meg. A vége előtt három perccel egy kettős hazai kiállításnak köszönhetően a vendégek egy kicsit még tudtak kozmetikázni az eredményen, de a jó hangulaton ez sem rontott semmit. Magabiztos, fölényes orosházi győzelemnek tapsolt állva az Eötvös csarnok közönsége.
A mérkőzés lefújása után jött a hír, miszerint a Diósgyőr döntetlent játszott Félegyházán. Ez azt jelenti, hogy bár kemény, nehéz meccs vár a fiúkra az utolsó fordulóban Békésen, de már a döntetlen is elég a bajnoki címhez.
Füzesi Ferenc:
– Sokkal szorosabb mérkőzésre számítottunk, de nem bánom, hogy így alakult. Minden játékos maximálisan odatette magát. Békésen nehéz meccs vár ránk, de bízom a fiúkban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.