- hirdetés -

Miniszteri elismerésként századosból őrnaggyá léptették elő.

A május 8-án tartott Flórián nap este bállal folytatódott a Táncsics gimnázium aulájában. Hajdú Péter tűzoltóparancsnok köszöntő beszédében hangsúlyozta, öt éve, amióta parancsnok az orosházi tűzoltóságon minden döntésüket, pályázati lehetőséget egyhangúlag támogatott az önkormányzat, ugyanúgy mint az Év Tűzoltója Orosháza kitüntető cím adományozását is.

A kitüntető cím annak az orosházi tűzoltóságon szolgálatot teljesítő tűzoltónak adományozható, aki kiemelkedő munkát végzett, azaz munkaköri feladatait az átlagosnál magasabb színvonalon és eredményességgel látta el, a számára előírt teljesítménykövetelményeket maradéktalanul teljesítette.

Egyhangú döntéssel idén az Év Tűzoltója Orosházán Bajkán György százados, akit Varga Zoltán, a leköszönő Bajnai-kabinet önkormányzati minisztere őrnaggyá léptetett elő. A felesége kíséretében érkező Bajkán Györgynek Németh Béla polgármester nyújtotta át az elismerést.
httpv://www.youtube.com/watch?v=8qWVKsCbNF0
– Nem készültem beszéddel, bár több ráutaló jel is volt, hogy mi készül ma itt. Többen gratuláltak a bejáratnál. Annyit szeretnék csak mondani, ugyanúgy fogom végezni a munkámat, mint eddig – mondta Bajkán György.
Bajkán György több mint 15 éve dolgozik az orosházi tűzoltóságnál. Pályafutását 1993-ban beosztott tűzoltóként kezdte, majd végzett a KOK tűzoltó-képző szakán. A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karát kiváló minősítéssel zárta, ezt követően szolgálatparancsnok-helyettesi beosztásba került. Akkor is, majd később is már szolgálatparancsnokként sokat tett azért, hogy a tűzoltóságon a kollegális munkakapcsolatokon túl bajtársias, emberi kapcsolatok is kialakuljanak.

Bajkán György vezeti a mentést egy balesetnél (Fotó: Rosta Tibor)
Bajkán György vezeti a mentést egy balesetnél (Fotó: Rosta Tibor)
A több mint tizenöt éves tűzoltói, illetve tíz éves irányítói, tűzoltás-vezetői tevékenysége során számos alkalommal bizonyította rátermettségét. Döntési helyzetekben higgadtan és körültekintően, rendre a realitások messzemenő figyelembevételével jár el. Nyugodt, kiegyensúlyozott habitusa és alkalmazkodó készsége jó példa fiatalabb bajtársai számára, ám az idősebbek is elfogadják irányítóként. Kreatív gondolkodásmódja, átlagon felüli teljesítőképessége és szakmai elkötelezettsége révén a parancsnokság meghatározó egyénisége és vezetője.
A bál hajnalig tartó mulatozással folytatódott, közben a tombolahúzás keretében értékes ajándékok találtak gazdára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.