- hirdetés -

Az orosházi női kézilabda csapat magabiztos győzelmet aratott a Szeged együttese ellen.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Szeged-Dorozsma 32 – 25 (14 – 13)
NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 250 néző.
Vezette: Szikszay, Szilágyi.

Orosháza: MÉSZÁROS – Kovács B., KRÁNITZ A. 3, RÓZSA 9, Bodrogi M., Such 6, ANCSIN T. 7. Cs.: Száva (kapus), Németh, Fazekas, Kránitz Sz., JUHÁSZ 4, KRIVIK 3, Kránitz O.
Edző: Mikus István.

Az ellenfél legjobb dobói: Asztalos 9, Dobó 5.
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 5/5.
Erősen hiányosan állt fel a hazai csapat az idei szezon utolsó mérkőzésére. Az előző meccsen elbúcsúztatott Gyarmati az országos döntőn vett részt Veszprémben korosztályos csapatával, míg a szintén elbúcsúzott Ancsin Katit Budapesten megműtötték sérülése után a napokban. Emellett a kölcsönjátékosok nem álltak rendelkezésre, Ancsin Tímea lázas beteg volt és nyaksérülése miatt Fazekas sem lépett pályára.
Az Orosháza már a meccs előtt is a kiesőhelyen állt. Ahhoz, hogy az esetleges visszalépések miatt egyáltalán megmaradjon az esély az NBI/B-re, győzni kellett a Szeged ellen.
A tét rá is nyomta a bélyegét a mérkőzés kezdetére. Idegesen kezdett a hazai csapat, az 5. percben 1-3-ra vezetett az ellenfél. Majd nagy küzdelemben folyamatosan jött fel a hazai gárda és megfordította az eredményt (12. perc 6-4). Az első félidő végéig felváltva estek a gólok, hatalmas csata folyt a pályán minden egyes támadás alkalmával.

Klikk a képre a galériához
A győzelem megvan a többi majd kiderül (Klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Szünet után nagy akarással küzdött a hazai csapat, és sikerült is 3-4 góllal is meglépnie a szegedi ellenféltől (43. perc 20-16). A fent említett gondok miatt a fiatalok most több lehetőséget kaptak, mellyel éltek is, így 5-6 gólra növeltük az előnyt (55. perc 28-22). A hajrá is a mi lányainknak sikerült jobban és magabiztosan győztek.
Ezzel 20 pontot szerzett a csapat az idényben, így jelenleg a legjobb kieső helyen, 12. csapatként várják az utolsó fordulót, melyben azonban már nem érdekeltek. Így sok függ attól, hogy a most 19 pontos Csorvás milyen eredményt ér el utolsó meccsén. A mostani állás matematikailag is kiesést jelent az OKSC számára a másodosztályból. Egyetlen reményük valamely csapat visszalépése, mely itt azért előfordulhat.
Mikus István: – Ezen a meccsen mindent megtettünk azért, hogy meglegyen az esélyünk rá, hogy a csapat bennmaradjon ebben az osztályban. Azt hiszem, ez a csapat alkalmas is arra, hogy magasabb osztályba játsszon. Úgy gondolom, megmutattuk, hogy tudunk küzdeni ezért a csapatért és megérdemelten nyertünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.