- hirdetés -

Közel 350-en vettek részt idén a 6. Aranymasni találkozón április 5-én a művelődési központban, ahol a színpad egész nap az értelmi fogyatékkal élőké lehetett. A színes és változatos program a fiatalok zenei, táncos és egyéb színészi képességeit bizonyította.
A vendéglátó szociális intézmény, a Vadvirág Esély Klub tagjai igazán látványos, igényes produkcióval kápráztatták el a zsűrit, és a társakat: a Vámpírok bálja című musicalből adtak elő részleteket, összefűzve a történet elmesélésére szolgáló szövegismertetéssel. A gondozók lelkesedéséből fakadóan a szereplők igazán oldottan szerepeltek, a jelmezekre is nagy gondot fordítottak.
A találkozó kapcsán ki kell emelni a klub munkatársainak áldozatos munkáját a szervezés terén is, hiszen nem hagyták a 2005-ben elindult kezdeményezést elveszni, sőt, idén nemcsak a környékről, de távolabbi településekről is voltak résztvevők. A városi általános iskolában pedig Szivárvány hídjai címmel rajzpályázatot hirdettek az elfogadás témájában, a legjobbakat díjazták is.

A dévaványaiak boogie-t táncoltak
A dévaványaiak boogie-t táncoltak
A délelőtti bemutatókon több gyermek is jelen lehetett, megtapasztalhatta azt, amit Németh Béla polgármester is hangsúlyozott: a sérült emberek ugyan egyes területeken fogyatékkal élnek, más téren viszont olyan képességek birtokosai, amelyekre méltán lehetnek büszkék. Az elfogadást szolgálja minden olyan megmozdulás, amely nyilvánosságot ad nekik értékeik bemutatására.
A fesztiválra érkező több mint húsz csoport tagjai emlékül kapták az Aranymasni emlékplakettjét, valamint a zsűri dicséretét és biztatását, és nem utolsó sorban az egymással való találkozás örömét és emlékét.
Érdeklődésünkre a mezőberényi csoport vezetője kiemelte: a találkozóra való felkészülés, túl azon, hogy sok örömük van benne, arra is neveli az érintetteket, hogy a holnapra gondolva tartalékoljanak, hiszen egy célt mutat fel, amelyért tenni kell, takarékoskodni az anyagiakban is, hogy elutazhassanak Orosházára, részt venni a fesztiválon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.