Fórum a roma vállalkozóknak

Május 5-én a Vándor Fogadóban rendeztek találkozót a cigány vállalkozók számára.

A fórum egy újszerű kezdeményezés. Rostás Farkas Istvántól, a Zsutij Közhasznú Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a program kimondottan a hátrányos helyzetű cigány vállalkozóknak segít hitelhez jutni.

Helyi roma vállalkozók tájékozódtak a hitellehetőségekről (Fotó: Melega Krisztián)

Helyi roma vállalkozók tájékozódtak a hitellehetőségekről (Fotó: Melega Krisztián)

Ezért indult az Eximbank egy 10 állomásos körútra, együttműködve a Rogram Roma Fejlesztési Ügynökség Kft.-vel. Az orosházi találkozón, melynek szervezésében Pleskó Pál képviselő is részt vett, mintegy 15 érdeklődő vett részt.

Az állami tulajdonba lévő Eximbank  exportőrök tevékenységét segíti hitelkibocsátás, garancianyújtás révén. Állami hátterének köszönhetően nem csupán kedvezményes eszközöket nyújthat, hanem nagyobb kockázatot vállal, és hosszabb futamidőt biztosít.

– Magyar származású árut és szolgáltatást finanszírozunk. Fontos a roma vállalkozók számára is, hogy piacot keressenek, erre gyakran külföldön nyílik lehetőség. Mi ebben segítünk – mondta el a bank képviseletében Toma Pál osztályvezető.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás