- hirdetés -

Bronzérmet szerzett az Adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U14-es korosztályának országos döntőjében az Orosházi FKSE csapata.
Alsóörsön rendezték meg az elmúlt hétvégén a rangos megmérettetést. Már a csoportmérkőzéseket is nagy várakozás előzte meg. A helyzet nem volt egyszerű, hiszen az MKB mindkét csapata és a Túrkeve is ide került. Az orosházi fiúk mérlege 2 győzelem, 1 vereség lett.
Az eredmények:
Orosházi FKSE – Petőfi DSE Túrkeve 21-14
MKB Kézilabda Utánpótlás Központ B – Orosházi FKSE 23-32
Orosházi FKSE – MKB Kézilabda Utánpótlás Központ A 14-22
Az így megszerzett második hely alapján a döntőbe jutásért játszhattak a srácok az Elektromos együttesével. Egy parádés meccsen maradtak alul az orosházi fiatalok: Budapesti Elektromos SE – Orosházi FKSE 23-19

Egy gólos siker a bronzmérkőzésen

Jött tehát a bronzmeccs a szegediek ellen. Kemény védelem és lassabb támadójáték jellemezte a mérkőzést, ami a fáradtság számlájára írható. Szinte végig fej – fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó percbe egy gólos orosházi vezetéssel mentek bele. A szegedi támadásnál az ex-orosházi Urbán Egon lövését védte Lipták Máté, majd a kontrában időkérés következett. A megbeszélt mozgás után passzív játéknál a kapufáról kifelé pattant a labda, amiből indult a Szeged. Már majdnem a mieink kilencesnél jártak, amikor Vizi Dániel utolérte és fautolta a vendégek szélsőjét, amiért kizárták. 1,3 másodperc volt ekkor hátra, és időn túli szabaddobás következhetett. Hatalmas hangulat közepette a lövés elakadt a sáncban, mindenki beszaladt a pályára és egymás nyakába ugrott. A publikum is tapsolt, az orosháziakat éltette a megérdemelt, ám várakozáson felüli bronzérmet ünnepelve:
Orosházi FKSE – Tisza Volán Sport Club 29-28.
Az eredményhirdetés is tartogatott meglepetést orosházi szempontból. Békési Bence gólkirályi címet nyert az 5 meccsen lőtt 46 góljával.

A bronzérmes csapat (Fotó: OFKSE)
A bronzérmes csapat (Fotó: OFKSE)
Kopornyik Zsolt edző: – Két év munkája érett be, nagyon sokat edzettünk a célunk elérése érdekében. Az út elég rögös volt, de végül sikerült várakozáson felül szerepelni, ami a csapat egysége, tartása és hihetetlen lelki ereje nélkül nem sikerülhetett volna. Eredményünk kulcsa volt továbbá, hogy játékunk mérkőzésről mérkőzésre érettebb lett, a legfontosabb meccseken tudtuk a legjobb teljesítményt kihozni magunkból. Szeretném megköszönni a szülők, Füzesi Ferenc és az egyesület, a város és mindenki támogatását, akik mellettünk voltak és szorítottak a sikerért. A fiúknak pedig még egyszer gratulálok a helyezéshez és a mutatott játékhoz is.
Az alsóörsi döntő dobogósai:
1. MKB KÉZILABDA UTÁNPÓTLÁS KÖZPONT A
Edző: Hidasi Ferenc és Lipták Gyula
2. BUDAPESTI ELEKTROMOS SE
Edző: Pribék István és Komjáthy Zsuzsanna
3. OROSHÁZI FÉRFI KÉZILABDA SE
Edző: Kopornyik Zsolt

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.